Contractul lui Mirel Rădoi cu Federația Română de Fotbal (FRF) expiră miercuri, 1 decembrie. De la această dată România rămâne fără selecționer, iar președintele Răzvan Burleanu a fost deja refuzat de doi potențiali înlocuitori ai tănărului tehnician.

Mirel RadoiFoto: Paul ELLIS / AFP / Profimedia

Mirel Rădoi a preluat naţionala la 27 noiembrie 2019, înaintea barajului pentru Euro 2020 din Liga Naţiunilor. El l-a înlocuit pe Cosmin Contra. Sub conducerea lui, echipa naţională a ratat calificarea la Euro 2020 şi la Cupa Mondială din 2022.

Anterior, el a fost antrenorul echipei de tineret, cu care a reuşit calificarea la Euro 2019, iar la turneul final a dus reprezentiva U21 în semifinale.

În cariera lui, Rădoi a mai pregătit echipa FCSB, în sezonul 2015/2016.

Reprezentativa României a ratat, la 14 noiembrie, calificarea la barajul pentru Cupa Mondială, încheind pe locul trei grupa J a preliminariilor europene. România a învins cu 2-0 Liechtenstein, în deplasare, însă şi Macedonia de Nord s-a impus, scor 3-1 în faţa Islandei, astfel că a ajuns la baraj, potrivit News.ro.

Germania s-a calificat la CM din Qatar, iar Macedonia de Nord (locul al doilea în grupă) va juca la barajul pentru CM. În semifinale, macedonenii dau peste campioana europeană Italia.

Chiar dacă Rădoi și-a anunțat plecarea de la națională după încheierea contractului, lucrurile sunt încă incerte. Răzvan Burleanu, președintele FRF, s-a întâlnit cu Hagi şi Răzvan Lucescu, dar aceştia au refuzat.

Pe listă se mai află Ladislau Boloni, Victor Piţurcă, Adrian Mutu și Edi Iordănescu.