În Portugalia, din cauza focarului de coronavirus din lot, Belenenses a avut doar nouă jucători apți pentru meciul cu Benfica. Unul dintre portarii echipei s-a reprofilat ca fundaș, dar partida nu a durat decât o repriză pentru că în urma accidentărilor, adversara Benficăi a rămas în șase oameni.

Balenenses in noua oameni primind gol de la BenficaFoto: Captura YouTube

După ce solicitarea de a amâna partida nu a fost aprobată, Balenenses a fost nevoită să trimită pe teren toți fotbaliștii pe care îi mai avea apți. Mai mult, unul dintre cei doi portari disponibili, Monteiro, a fost reprofilat fundaș central.

În prima repriză, Benfica a înscris de șapte ori. După pauză, Belenenses a ieșit de la vestiare cu doar șapte jucători, iar după reluare un alt fotbalist s-a întins pe teren acuzând o accidentare.

Ca urmare, meciul a fost suspendat definitiv pentru că regulamentul nu permite ca jocul să continue fără minim șapte fotbaliști pe teren.

La Belenenses au fost înregistrate 14 cazuri de infectare cu noul coronavirus în rândul jucătorilor şi trei în cel al staff-ului.

"Fotbalul are inimă doar dacă este competitiv. Fotbalul are inimă doar dacă este cu adevărat sportiv. Fotbalul are inimă doar atunci când este un exemplu pentru sănătatea publică. Astăzi, fotbalul şi-a pierdut inima", au declarat jucătorii echipei Belenenses, înaintea meciului, potrivit BBC.

"Ce este asta? Sunt oare singurul care nu înţelege de ce jocul nu a fost amânat?", a scris pe Twitter mijlocaşul portughez Bernardo Silva de la Manchester City.

Benfica este pe primul loc, cu 31 de puncte, trei mai multe decât FC Porto şi Sporting Lisabona, de pe locurile doi și trei. Benfica are însă un meci în plus. Belenenses ocupă locul 16, antepenultimul, cu 8 puncte.

Aici poți vedea rezumatul partidei dintre Benfica și Balenenses