The Athletic anunța joi că germanul Ralf Rangnick, aflat în stafful administrativ al lui Lokomotiv Moscova, va veni ca antrenor interimar la Manchester United. Mutarea poate avea repercursiuni mai mari decât se credea până acum, dându-i grupării de pe Old Trafford un avantaj în transferul lui Erling Haaland.

HotNews.roFoto: Hotnews

Manchester United a rămas fără antrenor acum aproape o săptămână, atunci când norvegianul Ole Gunnar Solskjaer a fost demis ca urmare a rezultatelor slabe.

Ralf Rangnick și-a dat acordul pentru un contract pe şase luni, valabil până la sfârşitul lunii mai. Apoi, el va mai rămâne timp de doi ani în calitate de consultant la Manchester United.

Rangnick face parte din staful administrativ al grupării Lokomotiv Moscova. Germanul a fost și directorul secției de fotbal a lui Redbull Salzburg și a lui RB Leipzig.

Antrenor și scouter, Ragnick i-a descoperit de-a lungul carierei pe fotbaliștii Sadio Mane, Roberto Firmino, Naby Keita, Ibrahima Konate, Timo Werner, Joshua Kimmich, Dayot Upamecano și Dominik Szoboszlai.

Ragnick a fost și mentorul unor mari antrenori precum Thomas Tuchel, Julian Nagelsmann sau Jurgen Klopp.

Totodată, Ragnick este responsabil pentru semnarea lui Erling Haaland la Salzburg, lucru ce le poate oferi un avantaj "diavolilor" în cursa pentru aducerea atacantului norvegian, conform AS.com.