Roberto Mancini, selecționerul Italiei, este de părere că amândouă meciurile din barajul pentru Campionatul Mondial din Qatar 2022 vor fi dificile. Squadra Azzurra înfruntă Macedonia de Nord în semifinale, iar în cazul în care câștigă, va da piept cu învingătoarea meciului Portugalia - Turcia.

Roberto ManciniFoto: JOHN SIBLEY / AFP / Profimedia

"Va fi foarte greu pentru că Macedonia de Nord este o echipă bună şi dacă trecem de această rundă vom juca pentru calificare fie în Portugalia, fie în Turcia. Deci va fi foarte dificil", a spus Roberto Mancini.

Italia, campioana europeană en titre, ar putea avea ca adversar Portugalia lui Cristiano Ronaldo în barajul pentru Cupa Mondială de fotbal 2022, a decis vineri tragerea la sorţi efectuată la sediul FIFA de la Zurich.

Italia şi Portugalia se vor întâlni pe 29 martie dacă vor trece de semifinalele barajului, unde vor avea ca adversare, pe 24 martie, pe teren propriu, Macedonia de Nord, respectiv Turcia.

Italia va juca la baraj după ce s-a clasat pe locul al doilea în Grupa C, la două puncte de primul loc ocupat de Elveţia. Portugalia a încheiat pe locul 2 o grupă câştigată de Serbia.

Portugalia are însă un uşor avantaj faţă de Italia, fiindcă dacă va trece de Turcia, echipa lui Cristiano Ronaldo va fi gazdă în finala barajului.

Italia resimte şi acum eșecul din urmă cu patru ani, când a ratat prezenţa la CM din Rusia, fiind eliminată de Suedia într-un baraj care se disputa atunci în alt format, în două manşe (0-1, 0-0), conform Agerpres.

Cele douăsprezece participante sunt împărţite în trei mini-turnee cu patru echipe, cu semifinale şi finale într-o singură manşă. Câştigătoarele fiecărei căi (A, B şi C, în limbajul UEFA) se vor califica la Cupa Mondială.

Fiecare semifinală opune o echipă din prima urnă uneia din urna a doua. Ea are loc pe terenul echipei din prima urnă, pe 24 martie.

Semifinalele din baraj (24 martie):

Scoția vs Ucraina

Țara Galilor vs Austria

Rusia vs Polonia

Suedia vs Cehia

Italia vs Macedonia de Nord

Portugalia vs Turcia.

Finalele din baraj (29 martie):

Țara Galilor / Austria vs Scoția / Ucraina

Rusia / Polonia vs Suedia / Cehia

Portugalia / Turcia vs Italia / Macedonia de Nord.

Cine s-a calificat deja din Europa la CM 2022:

Anglia, Belgia, Croaţia, Danemarca, Elveţia, Franţa, Germania, Olanda, Serbia, Spania.​