​Clubul Tottenham Hotspur a anunţat marţi că sezonul 2020/2021, disputat fără spectatori din cauza pandemiei de coronavirus, s-a încheiat cu pierderi în valoare de 95 de milioane de euro.

HotNews.roFoto: Hotnews

Un deficit uriaş pentru clubul englez, care se explică prin lipsa de încasări în zilele meciurilor, dar şi prin numeroasele evenimente care trebuiau găzduite de Stadionul Tottenham Hotspur (63.000 de locuri), inaugurat în aprilie 2019.

Încasările din ziua meciului s-au ridicat la doar 2,3 milioane euro, faţă de 112,3 milioane euro cu un an mai devreme.

"Rezultatele publicate pentru anul fiscal care s-a încheiat la 30 iunie 2021 reflectă perioada dificilă a pandemiei şi momentul extrem de nefavorabil, care a coincis cu inaugurarea stadionului în aprilie 2019", a subliniat preşedintele clubului Daniel Levy, citat în comunicatul de presă.

În ciuda acestei pierderi, clubul a lăsat să se înţeleagă că nu va rămâne neapărat inactiv pe piaţa transferurilor, scrie News.ro.

"De când stadionul s-a deschis în aprilie 2019, am cheltuit aproape 400 de milioane de lire sterline pentru a recruta jucători. Cheltuielile de transfer nu sunt o garanţie a succesului şi prioritatea noastră trebuie să fie să ne îmbunătăţim recrutarea, coaching-ul, forma fizică şi mentalitatea competitivă", a explicat clubul.

Tottenham este pe locul 7 în campionatul Angliei, la patru puncte de locul 4, ocupat de West Ham United.

Lider în Premier League este Chelsea, cu 29 de puncte, urmată de Manchester City, cu 26 de puncte şi de Liverpool, cu 25 de puncte.