S-a despărțit recent de FCSB, iar acum numele lui este pus pe lista scurtă a antrenorilor de unde se va alege următorul selecționer. Edi Iordănescu a oferit o primă reacție despre posibilitatea de a veni la prima reprezentativă a României.

Edi IordanescuFoto: Cronos / Alamy / Alamy / Profimedia

Gică Hagi a fost ofertat, dara refuzat. Conform presei sportive, Edi Iordănescu și Adrian Mutu se află pe lista scurtă din care ar putea fi ales viitorul selecționer al României.

Plecat de curând de pe banca tehnică a celor de la FCSB, Edi Iordănescu a ținut să clarifice lucrurile.

"Am spus că nu mai ies public o perioadă şi vreau să-mi menţin decizia. Vă rog să nu mă mai sunaţi o perioadă pentru că o să vă refuz şi nu îmi place să fac asta.

Nu am discutat cu nimeni despre echipa naţională. Singurele discuţii pe care le-am avut, după plecarea mea de la FCSB, au fost în străinătate.

Am fost contactat de agenţi, intermediari. Sunt ceva discuţii în desfăşurare, vedem ce va urma" - Edi Iordănescu pentru As.ro.

Deranjat că i se pune în cârcă implicarea politicului

Antrenorul a avut de comentat și pe marginea unui aspect care-l deranjează. Edi Iordănescu spune că nu îi place atunci când se vorbește despre implicarea politicului atunci când vine vorba despre propria-i persoană.

"E totuşi ceva ce mă deranjează. Nu este prima oară când se vorbeşte despre mine şi despre o eventuală susţinere politică pe care o am.

E adevărat că tatăl meu (n.r. Anghel Iordănescu) a fost implicat, în trecut, în politică. Dar sunt mulţi ani de atunci şi nu am apelat niciodată la ajutor politic. Nici nu ştiu dacă l-aş fi primit. Am două motive pentru care nu am făcut asta.

Sunt foarte stăpân pe munca mea şi apoi orgoliul meu a însemnat mereu o barieră. Am luat-o de jos, de la liga a 3-a şi a 2-a şi m-am chinuit.

Nu mi-a fost uşor. Apoi la Liga 1 am luat echipe în condiţii foarte grele şi mi-am îndeplinit mereu obiectivele. Cu muncă şi sacrificii.

Din acest motiv, primul jurnalist sau persoană care va mai face afirmaţii neacoperite în spaţiul media despre o astfel de ipoteză, va trebui să probeze asta.

Ştiu că trăim într-o ţară în care critica e sport naţional, dar deja e prea mult. Nu permit nimănui să îşi bată joc de munca mea", a completat Edi Iordănescu pentru sursa citată.

Gică Hagi spune de ce a refuzat să fie selecționer - El dă detalii de la întâlnirea cu Răzvan Burleanu