Gică Hagi a refuzat postul de selecționer al României, iar la câteva zile de la întâlnirea cu Răzvan Burleanu a oferit detalii despre discuția pe care a avut-o cu președintele Federației Române de Fotbal.

Gica HagiFoto: Pro Shots Photo Agency / ddp USA / Profimedia

Hagi spune că președintele FRF l-a dorit mult

Fostul decar al naționalei României a vorbit despre întâlnirea pe care a avut-o cu președintele FRF. Printre altele, Hagi a spus că Răzvan Burleanu l-a dorit mult în funcția de selecționer.

"Președintele a ținut să ne vedem. A dorit și a insistat să preiau naționala, cu proiectul meu. Cred că am făcut bine că am refuzat naționala.

Din păcate, i-am zis la discuții că nu pot să fac nicio concesie. Președintele a insistat foarte bine. A zis să punem avocații să lucreze câteva zile, să vedem dacă se poate. Eu vreau ca lucrurile să fie clare.

Îmi doresc să antrenez o echipă națională și un club mare. Dar nu pot lua echipa națională până nu vând acțiunile. Sunt acționar majoritar la un club și nu pot fi selecționer, chiar dacă îmi doresc.

Da, am fost dorit. Am fost ofertat. Președintele m-a dorit mult, iar eu îmi doream. Era o onoare. Dar una e dorința, alta e putința.

Nu am lăsat loc de interpretări. Era logic să ne vedem și să-i spun în față. Am stat cu dânsul și i-am explicat. Dânsul credea că se poate, dar uite că nu se poate. Eram onorat, dar nu pot" - Gică Hagi, într-o intervenție la Digisport.

În acest moment, pe lista scurtă a FRF pentru preluarea naționalei s-ar afla, conform presei sportive, Edi Iordănescu (recent plecat de la FCSB) și Adrian Mutu (îndepărtat în această toamnă de la FC U Craiova 1948).