​Mai multe percheziţii au avut loc, luni, în principal la Lisabona şi la Porto, în cadrul unei anchete de suspiciuni de fraudă fiscală la transferurile fotbaliştilor şi circuite financiare care îi implică pe agenţii de jucători în tranzacţiile respective, informează AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit procurorilor, s-au făcut 33 de percheziţii la sediile unor societăţi, între care şi un club sportiv şi un stabiliment bancar, precum şi la mai multe locuinţe.

Ancheta vizează tranzacţii la nivel internaţional făcute cel puţin din anul 2017 şi operaţiuni de plăţi ale unor comisioane de peste 20 de milioane de euro. Potrivit presei portugheze, suspiciunile de fraudă fiscală, escrocherie, abuz de încredere şi spălare de bani sunt legate în special de FC Porto.

Justiţia este interesată în mod deosebit de transferul internaţionalului brazilian Eder Militao de la FC Porto la Real Madrid în vara anului 2019, pentru suma de 50 de milioane de euro.

Actualul preşedinte al FC Porto, Jorge Nuno Pinto da Costa, şi fiul acestuia, Alexandre Pinto da Costa, ar fi fost vizaţi de percheziţii, informează News.ro.