Gică Hagi a recunoscut că a avut o ofertă de a prelua naționala României, fostul internațional având o discuție cu Răzvan Burleanu, președintele FRF. Antrenorul Farului a refuzat propunerea, iar unul dintre foștii colegi de la națională l-a criticat după decizia luată.

Gica HagiFoto: Pro Shots Photo Agency / ddp USA / Profimedia

Hagi a luat șah mat de la Burleanu

Într-o intervenție pentru Prosport, Dănuț Lupu l-a criticat pe Gică Hagi după ce a refuzat postul de selecționer.

Lupu spune, printre altele, că Hagi nu era dispus de la început să preia prima reprezentativă, dar că i-a plăcut să pună presiune în fața opiniei publice.

"Ce vă miră pe voi la Hagi? Nu îl știți? Tot urlă în ultimii ani că fotbalul românesc se duce în cap. Da, Gică are tot dreptul să vorbească. Este unul dintre noi și este fostul mare fotbalist și căpitan al naționalei României, Gheorghe Hagi.

Dar uitați ce i se întâmplă când este băgat la înaintare, că el a fost băgat la înaintare, iar Burleanu s-a prins și i-a dat șah mat în fața opiniei publice.

Și-a luat șah mat și s-au convins acum toți de el. Uite că i s-a dat naționala pe mână, iar Gică atunci când a fost pus în fața faptului împlinit și-a adus aminte că e patron la Farul și la Academie?

Păi asta știam toți și știa și el de la început. Dar vă spun eu că el nu se aștepta să fie căutat de Burleanu și să i se propună postul de selecționer" - Dănuț Lupu, pentru sursa citată.

Proiectul lui Hagi nu merge la națională

Fost coechipier cu Hagi la naționala României, Lupu este de părere că proiectul lui Gică nu ar fi funcționat la prima reprezentativă.

"Haideți să fim serioși, Gică! Dacă voiai, păi atunci veneai. Naționala nu se refuză. Însă, vă mai spun încă o dată că el nu a vrut de la început să vină și a picat în plasa altora, deoarece nu se aștepta să fie sunat.

Dar, de acum cred că e mai bine să urle doar pe la el la Academie, că a refuzat să devină selecționerul României când a fost pus la treabă. Iar, dacă mă întrebi pe mine, eu consider că oricum proiectul lui, cel de patru ani, este bun poate doar la Academia lui, la FRF nu merge" - Dănuț Lupu.

De ce i se spune Generația de Aur?

Lupu a mai avut un subiect pe marginea căruia a comentat: nu înțelege de ce i se spune Generația de Aur echipei care a ajuns până în sferturi la Campionatul Mondial de fotbal găzduit de SUA în 1994.

"Oameni buni, mă puteți lămuri și pe mine cu o chestie? Văd că după ani și ani tot o dați cu Generația de Aur, dar de ce tot îi spuneți acelei genarații că e Generația de Aur? Ce a câștigat, măi, oameni buni?

A câștigat vreun turneu final? A câștigat vreo medalie de aur pe undeva? Păi, atunci, generațiilor Greciei și Danemarcei cum să le mai spunem? Acei jucători din generațiile de care eu v-am amintit chiar au câștigat turnee finale, nu ca noi.

Dar, în fine, hai că accept până la urmă să îi spun și eu așa cum vă place vouă să auziți și să vorbiți", a conchis Dănuț Lupu.

În vârstă de 54 de ani, Dănuț Lupu a bifat 14 prezențe la naționala României în perioada 1989-1998. El a participat alături de tricolori la CM 1990, găzduit de Italia.

Gică Hagi a avut o discuție cu Răzvan Burleanu, șeful FRF, fostul decar al naționelei refuzând postul de selecționer.

S-ar putea să te intereseze și:

Scandal în Generația de Aur după ce Gică Hagi a fost ofertat de Răzvan Burleanu