Xavi Hernandez a debutat, sâmbătă, cu o victorie pe banca Barcelonei în derbiul local cu Espanyol (1-0) din etapa a 14-a din LaLiga. Carles Puyol, legendarul fost căpitan al catalanilor, a vorbit după partidă despre ingredientul de care tehnicianul de pe Camp Nou are nevoie pentru a triumfa la Barca.

HotNews.roFoto: Hotnews

Memphis Depay a a adus victoria catalanilor în derbiul local cu Espanyol, printr-un gol marcat din penalti. Xavi a oprit astfel o serie de patru partide la rând fără victorie pentru Barcelona.

Xavi Hernandez a semnat un contract pe două sezoane şi jumătate cu FC Barcelona, după ce şi-a reziliat contractul cu gruparea qatariotă Al Sadd.

Carles Puyol, fost mare jucător în Catalonia, susține că Xavi are în primul rând nevoie de timp pentru a reuși la Barca.

"Îl știu pe Xavi foarte bine. El s-a pregătit pentru această provocare și știu că se va descurca de minune. Noi am experimentat momente dificile împreună, dar apoi am reușit să facem lucruri mărețe cu echipa.

Au fost dăți în care nu am câștigat nimic, iar mai apoi reușeam să cucerim toate trofeele. El știe ce are de făcut, dar trebuie să aibă timpul și increderea necesare", a declarat Carles Puyol, conform Reuters.

Barcelona are meci cu Benfica, marți, în Liga Campionior. Catalanii sunt pe locul al doilea în grupă, la două puncte în fața portughezilor care ocupă a treia poziție, cu două etape rămase de disputat.