Steven Gerrard a plecat la Aston Villa, iar oficialii celor de la Glasgow Rangers i-au găsit rapid un înlocuitor. Ianis Hagi va fi antrenat de olandezul Giovanni Van Bronckhorst, fost jucător al Barcelonei.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Sunt foarte emoționat și mândru să mă întorc la Rangers în postura de antrenor principal. Abia aștept să vă cunosc pe toți", a scris van Bronckhorst pe Twitter.

În vârstă de 46 de ani, van Bronckhorst a pregătit de-a lungul carierei formația U21 și echipa mare a celor de la Feyenoord și pe Guangzhou City.

De altfel, olandezul nu este străin de Ibrox Park: a jucat pentru Rangers în perioada 1998-2001. De la gruparea scoțiană a făcut pasul la Arsenal (2001-2004), iar apoi a îmbrăcat tricoul Barcelonei (2003-2007).

Giovanni van Bronckhorst ar putea debuta la Glasgow Rangers pe 21 noiembrie, la meciul cu Hibernian din semifinalele Cupei Ligii Scoției la fotbal.

Steven Gerrard a părăsit-o pe Rangers în momentul în care formația la care joacă și Ianis Hagi se află pe primul loc în Premiership: are un avantaj de 4 puncte față de marea rivală de la Celtic Glasgow.

Trupa de pe Ibrox Park a primit 3 milioane de lire sterline din partea celor de la Aston Villa pentru a-l lăsa pe Gerrard să plece.