Edouard Mendy, fotbalist la Chelsea Londra, s-a arătat revoltat pe Instagram după ce mai multe publicații din Franța și Anglia l-au confundat cu Benjamin Mandy, fotbalist la Manchester City, acuzat de șase violuri.

HotNews.roFoto: Hotnews

“Este trist să văd că în 2021, în Franţa, dar şi în Anglia, pentru unii, oamenii de culoare nu au nici nume şi nici feţe diferite.

Aceste ‘greşeli’ în ceea ce priveşte fotografiile par anecdotice, dar de fapt sunt opusul, sunt profund simbolice. Nu este atât de complicat să faci diferenţa dintre două feţe, în special când echipamentul de fotbal este un ajutor preţios!”, a scris Edouard Mendy pe Instagram.

Mai multe publicații din Franța și Anglia au adăugat, ca fotografie unor articole cu Banjamin Mendy, poze cu Edouard Mendy, component al echipei Chelsea Londra.​

Şi Ferland Mendy, legitimat la Real Madrid, a reacţionat pe Twitter.

“Mulţumesc, Edouard Mendy! Suntem în 2021! STOP. Va dura ceva timp, dar în cele din urmă o să ne respectaţi! Fie că vreţi asta sau nu!”, a scris Ferlan Mendy.

Benjamin Mendy, component al echipei Manchester City, este vizat de şase acuzaţii de viol. Fotbalistul este în prezent în arest, conform News.ro.

Acuzaţiile sunt formulate de patru reclamante cu vârsta de peste 16 ani şi se presupune că agresiunile ar fi avut loc între octombrie 2020 şi august 2021, în locuinţa de cinci milioane de lire sterline a fotbalistului, situată în Prestbury, Cheshire.

Internaţionalul francez joacă la Manchester City din 2017, când a venit de la Monaco, pentru suma de transfer de 52 de milioane de lire sterline.

El a fost suspendat de club după ce a fost pus sub acuzare de poliţie, în aşteptarea unei anchete. Mendy urmează să fie judecat la 24 ianuarie 2022.