După calificarea en fanfare la Cupa Mondială din 2022, naționala Danemarcei a anunțat că va folosi echipamente care să scoată în evidență neregulile care se petrec în Qatar, țara organizatoare. ​

HotNews.roFoto: Hotnews

Danemarca s-a calificat luna trecută la Cupa Mondiala din Qatar 2022 după ce a reușit nouă victorii consecutive în grupa F a preliminariilor.

Federația de profil din Danemarca a anunțat că cei doi sponsori prezenți pe echipamentele lor de antrenament vor folosi locul destinat pentru a pune mesaje critice la adresa Qatarului. Totodată, activitățile comerciale de promovare a evenimentului vor fi reduse pe cât posibil.

Aceste decizii vin după ce Amnesty International a publicat un raport de 48 de pagini în care raportează că mii de migranți au fost forțați să rămână în Qatar, exploatați fiind și primind mai puțini bani decât era stipulat în contractul de muncă, conform Reuters.

Guvernul din Qatar a negat acuzațiile, dar a recunoscut că sistemul lor de muncă este încă în dezvoltare.

Jakob Jensen, directorul federației din Danemarca, a declarat că organizația condusă de el s-a opus de-a lungul timpului disputării Cupei Mondiale în Qatar.

"Acum că suntem calificați vom intensifica eforturile pentru răspândirea mesajelor critice în încercarea de a produce un impact în Qatar", a declarat Jakob Jensen.