România a ratat prezența la CM de fotbal din Qatar (2022), iar acum pe agendă cel mai important punct este stabilirea noului selecționer. FRF, prin vocea lui Mihai Stoichiță, a prezentat lista antrenorilor luați în calcul în acest moment.

Mihai StoichitaFoto: Captura YouTube

Într-o intervenție la Digisport, Mihai Stoichiță a discutat despre subiectul important numit selecționerul României.

Mirel Rădoi și-a anunțat în două rânduri plecarea de la prima reprezentativă, dar o despărțire de tricolori este totuși departe (încă) de a se produce.

Directorul tehnic al FRF a spus că Rădoi este dorit în continuare de jucătorii naționalei.

"Au venit 12 jucători, eu nu mint. Ne-am întors de la Vaduz și jucătorii ne-au cerut mie și președintelui (n.r. Răzvan Burleanu) să stăm de vorbă cu dumnealor.

Am discutat și au declarat clar că ei sunt foarte fericiți cu acest antrenor, din punctul de vedere al calității fotbalului pe care vor să-l joace, al atmosferei, al comuniunii sufletești și multe alte lucruri.

Au cerut să-l convingem să continue, cu rugămintea de a avea o discuție cu Mirel, care va avea loc probabil la sfârșitul acestei săptămâni sau la începutul săptămânii viitoare.

Am luat legătura cu Mirel. Încercăm să avem un dialog și să hotărâm ceva, dacă e albă sau neagră. Trebuie să discutăm cu el și să vedem ce își dorește" - Mihai Stoichiță, la emisiunea Fotbal Club de la Digisport.

Adrian Mutu, refuzul lui Dan Petrescu și o revenire a lui Victor Pițurcă

Oficialul FRF a vorbit mai departe despre funcția de selecționer și a spus ce se va întâmpla dacă Mirel Rădoi nu va accepta o nouă înțelegere.

"De ce să nu fie Adi Mutu o opțiune? Multe cluburi din Europa practică acest lucru, continuitatea cu cel care a condus ultima generație. Mai ales că Adi n-a avut rezultate proaste la echipa națională U21.

N-a pierdut cu Olanda, Germania, cu Ungaria a câștigat. Și sunt mulți alți antrenori, nu te focalizezi pe un singur antrenor. Este o opțiune și Gică Hagi.

Înaintea lui Rădoi și Cosmin Contra, am avut contacte cu cei mai experimentați antrenori. Inclusiv cu Gică (n.r. Hagi), care a refuzat.

Sigur, Victor Pițurcă poate fi o opțiune, de ce nu? Sunt multe opțiuni, toți au atuurile lor" - Mihai Stoichiță.

Directorul tehnic al Federației l-a scos din calcule pe Ladislau Boloni: "Boloni a plecat de la echipa națională. Eu sunt cel care trebuie să repare situațiile? Nu-i vorba de nume, e vorba despre principii".

De asemenea, nici Dan Petrescu nu va ajunge în funcția de selecționer, "Bursucul" refuzând în acest moment propunerea FRF-ului.

S-ar putea să te intereseze și: