Rezultatele nu l-au putut ține la echipă pe Edi Iordănescu, antenorul despărțindu-se de FCSB la dorința patronului. Gigi Becali a numit rapid un alt tehnician și a spus și care a fost cuvântul datorită căruia a câștigat războiul psihologic cu Edi.

Edi IordanescuFoto: Cronos / Alamy / Alamy / Profimedia

Cuvântul pomană l-a ajutat pe Gigi Becali să câștige duelul psihologic cu Edi Iordănescu

În propunerea de reziliere pe care amiabilă, Gigi Becali a strecurat intenționat un cuvânt care l-a deranjat teribil pe Edi Iordănescu. Așa cum anunțau și jurnaliștii de la gsp.ro, "pomană" a fost cuvântul care a făcut diferența.

Patronul era de acord să îi plătească două salarii drept "pomană", iar până la urmă Edi a plecat fără niciun ban din propria-i dorință.

"Da, da. Așa am scris eu, așa am ordonat. Dacă el voia 500.000... Dar asta era suma dacă îl dădeam afară. Așa că i-am făcut o propunere: 7.500 de euro pentru luna noiembrie și 15.000 luna decembrie, pomană.

Am făcut-o ca să își dea seama ce înseamnă 500.000 de euro... Eu așa am considerat. Avocații au scris ce am dictat eu. Interzice legea să scrii pomană? Am scris psihologic, ca să nu ceară mai mult", a explicat patronul celor de la FCSB.

Salariu de 10 mii de euro pe lună pentru Toni Petrea

Toni Petrea se reîntoarce la FCSB. El este fostul secund al lui Laurenţiu Reghecampf, iar în iulie 2020 a preluat FCSB de la Bogdan Vintilă. Tehnicianul născut la Brăila a pregătit echipa la 49 de meciuri din sezonul trecut, înregistrând 28 de victorii, 8 remize şi 13 înfrângeri.

"L-am instalat pe Toni Petrea. El a mai fost și apoi a plecat că așa a vrut. Eu l-am rugat atunci să rămână.

I-am dat 48 de ore să se răzgândească, dar nu a vrut. Atunci avea 5.000 de euro lunar, acum i-am dat 10.000. Ce să fac? Dacă voiam antrenor, am zis să fac așa.

Nu avea cum să refuze salariul dublu. Nu avea nici serviciu. I-am spus așa: o să iei și campionatul, intrăm în Liga Campionilor și îți dau un milion de euro primă. Dacă iau eu 40 de milioane, nu îi dau și lui unul?" - Gigi Becali, la România TV.

De știut:

  • Campion cu CFR Cluj în sezonul precedent, Edi Iordănescu a venit la FCSB în august 2021. El avea contract cu gruparea bucureșteană până la finalul stagiunii.
  • A apucat 12 meciuri pe banca FCSB-ului: 8 victorii, două remize și două înfrângeri.
  • Edi Iordănescu avea un salariu de 15 mii de euro pe lună și o clauză de reziliere de 500 de mii de euro (a renunțat la ea în momentul plecării).
  • FCSB se află pe locul doi în clasamentul Ligii 1 la fotbal, la opt puncte în urma liderului CFR Cluj.
  • Cu Iordănescu pe banca tehnică, FCSB a bifat sapte victorii și o remiză în ultimele opt etape din Liga 1.