Edi Iordănescu a rezistat doar 12 meciuri pe banca celor de la FCSB, iar Gigi Becali, finanțatorul grupării bucureștene, a anunțat luni numele noului antrenor al formației din Liga 1.

Gigi BecaliFoto: Alex Nicodim / Sipa Press / Profimedia

Toni Petrea, noul antrenor al echipei FCSB

"Am semnat contractul. Mâine e la antrenament. Nu e Dică pentru că e Toni Petrea. N-am vorbit nimic cu Dică, nici nu ştiu.

Deci tot așa... tot așa cum am spus. Atâta timp cât îmi ies treburile bine, nu mă bag. Știi ce înseamnă să îmi iasă treburile bine? Adică dacă joci 11 meciuri - cum a jucat Edi Iordănescu - acum sunt 8 puncte, dar pentru mine înseamnă că, după 10 meciuri cu Toni Petrea, trebuie să fie măcar 6 puncte, adică să câștige măcar două puncte față de CFR, că mă bat cu CFR la titlu. Deci Edi, când a venit, echipa avea 7 puncte diferență, iar acum are 8, deci a mai pierdut un punct. La mine, dacă câștiga un punct, nu mai pleca.

Adică alea de care spuneți voi, victoriile alea, nu mă interesează câte a avut. Pe mine mă interesează că a pierdut cu CFR 3 puncte, a mai pierdut două puncte cu ăilalți. Păi eu știu că nu recupera, din moment ce nu juca echipa. Eu nu mă pricep la fotbal, d-aia" - Gigi Becali, la Digi Sport.

Toni Petrea este fostul secund al lui Laurenţiu Reghecampf, iar în iulie 2020 a preluat FCSB de la Bogdan Vintilă. Tehnicianul născut la Brăila a pregătit echipa la 49 de meciuri din sezonul trecut, înregistrând 28 de victorii, 8 remize şi 13 înfrângeri, scrie News.ro.

De știut:

  • Campion cu CFR Cluj în sezonul precedent, Edi Iordănescu a venit la FCSB în august 2021. El avea contract cu gruparea bucureșteană până la finalul stagiunii.
  • A apucat 12 meciuri pe banca FCSB-ului: 8 victorii, două remize și două înfrângeri.
  • Edi Iordănescu avea un salariu de 15 mii de euro pe lună și o clauză de reziliere de 500 de mii de euro (a renunțat la ea în momentul plecării).
  • FCSB se află pe locul doi în clasamentul Ligii 1 la fotbal, la opt puncte în urma liderului CFR Cluj.
  • Cu Iordănescu pe banca tehnică, FCSB a bifat sapte victorii și o remiză în ultimele opt etape din Liga 1.