Edi Iordănescu a rezistat doar 12 meciuri ca antrenor al FCSB, Gigi Becali obligându-l în cele din urmă să-și rezilieze înțelegerea cu formația din Liga 1. Despărțirea dintre cele două părți a fost comentată și de Anghel Iordănescu, fost selecționer al României.

Anghel IordanescuFoto: HotNews / DP

"Tata Puiu", cum era el cunoscut din perioada primei reprezentative, a spus că Gigi Becali nu face altceva decât să-și distrugă jucătorii și antrenorul (indiferent de numele acestuia) cu acțiunile sale.

"Ştiu cât de mult a insistat patronul FCSB ca Edi să preia echipa. A făcut tot ce i-a stat in putinţă. Eu sunt unul dintre cei care a făcut pledoarie pentru FCSB. Edi a venit pentru calitatea jucătorilor şi pentru suporteri.

Am avut multe discuţii legate de ce va insemna viaţa lui Edi la FCSB. I-am spus că niciodată nu-l va putea schimba pe Becali. Imi este greu să comentez.

Nu ştiu nici ce să zic. Mă aşteptam la acest final. Pentru că patronul clubului m-a sunat să imi zică anumite lucruri pe care nu vreua să le spun, dar atunci am realizat că lucrurile sunt clare.

Ce pot eu să fac, şi cu asta inchei, este să spun că patronul clubului FCSB trebuie să inţeleagă că are un lot valoros care in condiţii normale trebuie să crească, dacă vrea ca aceşti jucători să evolueze trebuie să se oprească din orice comentariu pe care il mai face şi să facă ce i-a promis lui Edi atunci cand a venit.

Indiferent de cine va fi antrenor. El trebuie să inţeleagă că dacă eşti patron la o echipă nu inseamnă că poţi să iţi distrugi propriul jucător şi antrenor, dacă vrei să creasca poţi să comentezi... dar asta nu inseamnă că după fiecare meci trebuie să ai o intervenţie şi să ii ataci aşa dacă jocul nu este pe placul tău!" - Anghel Iordănescu, pentru telekomsport.ro.

De știut:

  • Campion cu CFR Cluj în sezonul precedent, Edi Iordănescu a venit la FCSB în august 2021. El avea contract cu gruparea bucureșteană până la finalul stagiunii.
  • A apucat 12 meciuri pe banca FCSB-ului: 8 victorii, două remize și două înfrângeri.
  • Edi Iordănescu avea un salariu de 15 mii de euro pe lună și o clauză de reziliere de 500 de mii de euro (a renunțat la ea în momentul plecării).
  • FCSB se află pe locul doi în clasamentul Ligii 1 la fotbal, la opt puncte în urma liderului CFR Cluj.
  • Cu Iordănescu pe banca tehnică, FCSB a bifat sapte victorii și o remiză în ultimele opt etape din Liga 1.

S-ar putea să te intereseze și: