Mirel Rădoi este aproape de a pleca de la naționala României după încheierea campaniei de calificare la Cupa Mondială din Qatar 2022. Edi Iordănescu, actualul antrenor al lui FCSB, ar putea fi demis, iar Rădoi este aproape de a se întoarce pe banca roș-albaștrilor. ​

Mirel RadoiFoto: Alex Nicodim/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Mirel Rădoi este aproape de despărțirea de națională după ultimul meci din preliminariile Cupei Mondiale din Qatar 2022, cel de duminică contra Liechtensteinului.

El ar putea părăsi "naționala mare", mai ales după scandalul în care l-a acuzat pe Mihai Stoichiță, director tehnic al FRF, că i-a transmis indicații din tribună la meciul cu Islanda din Ghencea.

Totodată, Edi Iordănescu a confirmat într-o postare pe Facebook că i s-a cerut să plece de la FCSB. Nu din cauza lipsei rezultatelor (așa cum s-ar întâmpla în mod normal), ci pentru că echipa nu joacă frumos.

Prin urmare, Mirel Rădoi nu spune nu unei posibile reveniri pe banca echipei bucureștene.

„Nu sunt omul care să spun «niciodată». Nu vreau să las senzaţia că vreau să fiu antrenorul FCSB-ului, pentru că în momentul de faţă toate echipele din Liga 1 au antrenor. Din acest punct de vedere, pot alege orice proiect. Când e vorba de fotbal, pasiunea este prea mare şi arde prea rău", a punctat Mirel Rădoi, conform GSP.

Rădoi a vorbit și despre scandalul dintre Edi Iordănescu și Gigi Becali: „De la a spune până la a se implica e diferență mare. Nu știu dacă e o problemă. Indiferent ce contract ai avea, poți fi dat afară oricând. Orice clauză, oricât, va fi plătită și vei pleca.

Din punctul ăsta de vedere, nu știu dacă îi poți interzice unui președinte, unui patron sau director tehnic, sportiv să aibă o părere, o opinie, nu ai cum”, a declarat Mirel Rădoi la conferința de presă din Liechtenstein.

Pot să ai clauză şi un miliard, dacă acel patron are banii ăia, ţi-o plăteşte şi nici nu apuci să termini primul antrenament. La 10 minute după ce ai semnat, primeşte un telefon şi te dă afară", a spus selecționerul naționalei.

În primul mandat la FCSB (29 de etape din vara lui 2015), Rădoi a avut următorul bilanț: 13 victorii, 7 egaluri și 9 înfrângeri. ​