​În încercarea de a se debarasa de imaginea de regat ultraconservator, Arabia Saudită va lansa la finele lunii noiembrie un campionat de fotbal feminin ce va cuprinde 16 echipe, a anunţat, sâmbătă, Federaţia saudită de fotbal, citată de AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Lansarea acestui campionat pe 22 noiembrie marchează o schimbare notabilă pentru femeile saudite, care nu au fost autorizate să intre pe un stadion de fotbal pentru a asista la un meci decât în ianuarie 2018.

Competiţie se va desfăşura în două faze, iar echipele se vor întâlni mai întâi în cadrul celor trei ligi regionale din capitala Ryad, Jeddah şi Dammam.

Echipele calificate după faza regulată vor juca fazele finale la începutul lui 2022, transmite Agerpres.

Crearea acestui campionat este un "moment important" pentru federaţie, a declarat preşedintele acesteia, Yasser al-Misehal.

Sub impulsul prinţului moştenitor Mohammad bin Salman, Arabia Saudită a intrat recent într-un vast program de reforme economice şi sociale care cuprind relaxarea interdicţiilor pentru femei.

La începutul lunii octombrie, fondul saudit PIF, prezidat de Mohammad bin Salman, a cumpărat clubul englez Newcastle, locul 19 în Premier League după 11 etape.