Steven Gerrard a plecat la Aston Villa, iar oficialii celor de la Glasgow Rangers caută să-i găsească un înlocuitor cât mai rapid. Ianis Hagi are mari șanse să fie antrenat de un fost jucător al Barcelonei, după cum informează Daily Record.

Ianis HagiFoto: Kirk O'Rourke/Rangers FC / Shutterstock Editorial / Profimedia

Presa britanică a scris în ultimele zeci de ore despre mai mulți antrenori cu nume care ar putea să o preia pe Rangers. De la Ronald Koeman (dat recent afară de Barcelona) și până la Frank Lampard.

Conform Daily Record, ales este însă un fost jucător al Barcelonei - Giovanni van Bronckhorst.

Olandezul este liber de contract din decembrie anul trecut, atunci când s-a despărțit de chinezii de la Guangzhou City.

În vârstă de 46 de ani, van Bronckhorst a pregătit de-a lungul carierei formația U21 și echipa mare a celor de la Feyenoord și pe Guangzhou City.

De altfel, olandezul nu este străin de Ibrox Park: a jucat pentru Rangers în perioada 1998-2001. De la gruparea scoțiană a făcut pasul la Arsenal (2001-2004), iar apoi a îmbrăcat tricoul Barcelonei (2003-2007).

Jurnaliștii britanici spun că Giovanni van Bronckhorst ar putea debuta la Glasgow Rangers pe 21 noiembrie, la meciul cu Hibernian din semifinalele Cupei Ligii Scoției la fotbal.

Steven Gerrard a părăsit-o pe Rangers în momentul în care formația la care joacă și Ianis Hagi se află pe primul loc în Premiership: are un avantaj de 4 puncte față de marea rivală de la Celtic Glasgow.

Trupa de pe Ibrox Park a primit 3 milioane de lire sterline din partea celor de la Aston Villa pentru a-l lăsa pe Gerrard să plece.