Giorgio Chiellini, căpitanul echipei Juventus Torino, a apărat proiectul Superligii Europene afirmând că fotbalul trebuie să evolueze și să ajungă la nivelul sporturilor din SUA. De asemenea, fundașul în vârstă de 37 de ani își dorește reducerea numărului de echipe din Serie A.

HotNews.roFoto: Hotnews

"De câţiva ani vorbesc despre asta cu preşedintele Agnelli. Viitorul fotbalului trebuie să treacă prin europenizare. Cu tot respectul pentru celelalte echipe, un jucător de nivelul formaţiei Juventus vrea să joace aceste meciuri. Sportivii de nivelul nostru, dar şi suporterii îşi doresc mai multe meciuri europene mari.

Am ajuns la un punct fără întoarcere. Instituţiile, cluburile şi jucătorii trebuie să se întâlnească pentru a reforma calendarul şi pentru a crea noi competiţii care să impulsioneze acest sport, care rămâne cel mai frumos din lume, dar care poate fi îmbunătăţit. Cei mai buni la asta sunt în SUA, au reuşit să creeze o nebunie în jurul fiecărui sport.

Sunt prea multe echipe în Serie A astăzi, ar trebui să avem 18. Am putea merge şi până la 16, dar cred că 18 este numărul corect. Ar creşte competitivitatea şi ar permite mai mult timp pentru meciurile europene.

Chiar dacă romanticilor le-ar plăcea abolirea VAR sau a regulii ofsaidului, lumea se schimbă şi trebuie să ne adaptăm la această schimbare. Problema este că nu există dialog astăzi şi ne aflăm într-o situaţie insuportabilă pentru toata lumea" - Giorgio Chiellini, pentru DAZN.

Juventus Torino, Real Madrid şi FC Barcelona sunt singurele cluburi care nu s-au retras oficial din Superliga europeană, proiect lansat în primăvară de 12 cluburi europene şi care a eşuat rapid, după reacţiile FIFA, UEFA şi ale federaţiilor naţionale, informează RMC Sport.