Steven Gerrard, cel care l-a pregătit pe Ianis Hagi la Glasgow Rangers, este noul antrenor al echipei Aston Villa, a anunţat joi clubul din Premier League.

Steven Gerrard, antrenor la Aston VillaFoto: avfc.co.uk

Englezul în vârstă de 41 de ani a semnat un contract pe trei ani și jumătate.

"Aston Villa este un club cu o istorie și o tradiție bogată în fotbalul englez și sunt extrem de mândru să devin noul său antrenor principal.

În conversațiile mele cu Nassef (Sawiris), Wes (Edens) și restul Consiliului de Administrație, a fost evident cât de ambițioase sunt planurile lor pentru club și abia aștept să-i ajut să-și atingă obiectivele.

Aș dori să-mi exprim recunoștința sinceră față de toți cei asociați cu Glasgow Rangers pentru că mi-au oferit oportunitatea de a conduce un club de fotbal atât de emblematic. Faptul că i-am ajutat să obțină cel de-al 55-lea titlu, un record, va ocupa întotdeauna un loc special în inima mea. Aș dori să le urez jucătorilor, personalului și suporterilor tot ce este mai bun pentru viitor" - Steven Gerrard.

Gerrard a preluat conducerea echipei Glasgow Rangers în 2018 şi o lasă pe primul loc, cu patru puncte în faţa rivalilor de la Celtic Glasgow. Sezonul trecut, Rangers a câștigat primul titlu în Scoţia după zece ani.

Acesta a jucat de 710 ori pentru Liverpool, câştigând nouă trofee, şi a petrecut un sezon în MLS, la LA Galaxy, în 2015, înainte de a se retrage din cariera de jucător, anul următor.

Ca antrenor, el a lucrat la academia de tineret a clubului Liverpool, înainte de a conduce echipa sub 18 ani, în sezonul 2017-18.

Gerrard este pe locul 4 în clasamentul cu cele mai multe selecţii la naţionala Angliei, cu 114 apariţii internaţionale, în care a marcat 21 de goluri.

Gerrard îl înlocuiește pe Dean Smith, dat afară de Aston Villa din cauza rezultatelor slabe înregistrate de echipă (a pierdut ultimele cinci meciuri și se află pe locul 16 în Premier League.

Steven Gerrard se va afla pe banca tehnică a echipei la meciul cu Brighton, din 20 noiembrie, imediat după pauza prilejuită de partidele naţionalelor.