România are nevoie de victorie cu Islanda pentru a rămâne doar la mâna ei în tentativa de a ajunge în play-off-ul de calificare la Campionatul Mondial de fotbal din 2022. Mirel Rădoi a discutat cu presa înainte de duelul cu nordicii și a precizat care este lucrul de care se teme cel mai mult înainte de partida de joi (Stadionul Steaua, ora 21:45).

Mirel RadoiFoto: Paul ELLIS / AFP / Profimedia

România are mai multe de pierdut decât Islanda

Înainte de meciul cu caracter decisiv cu Islanda, selecționerul a vorbit despre presiune și despre faptul că nordicii nu au ce pierde înainte de meciul cu tricolorii.

"În momentul de față am avea mult mai multe lucruri de pierdut decât Islanda. Asta ar trebui să conteze pentru a termina campania pe locul 2. Va fi ca un meci de box.

Islanda poate fi periculoasă pentru că nu mai are nimic de pierdut, încearcă integrarea unor jucători de la U21, va veni să joace ca și cum nu va avea nimic de pierdut.

Nu înseamnă că nu suntem pregătiți. Arătăm mult mai bine acum decât am arătat în barajul cu Islanda din 2020.

Islanda are șanse teoretice la locul 2. Noul selecționer are același stil pe care l-a avut și la U21, unul mult diferit față de echipa pe care am întâlnit-o în barajul pentru EURO: dinamic, cu posesie prelungită.

Sunt principii bune pentru fotbalul islandez, e clar că echipa se modifică ca structură, ca principii de joc.

Ar trebui să ne avantajeze acest joc, va fi ca unul de box, sperăm că vom rămâne în picioare până la sfârșit" - Mirel Rădoi, la conferința de presă.

Au rămas de disputat în Grupa J

11 noiembrie 2021

Armenia - Macedonia de Nord

Germania - Liechtenstein

România - Islanda (21:45, Stadion Steaua) / LiveText pe HotNews.ro

14 noiembrie 2021

Armenia - Germania

Liechtenstein - România (19:00, Rheinpark, Vaduz) / LiveText pe HotNews.ro

Macedonia de Nord - Islanda

Clasamentul Grupei J:

1. Germania (23-3 golaveraj) 21 puncte

2. România (11-8) 13

3. Macedonia de Nord (15-10) 12

3. Armenia (8-11) 12

5. Islanda (11-15) 8

6. Liechtenstein (2-23) 1.

Care sunt criteriile de calificare la CM 2022

Europa trimite 13 naționale la turneul final. Primele 10 echipe calificate vor fi câștigătoarele celor 10 grupe din preliminarii. Mai rămân, așadar 3 locuri disponibile, pentru care vor concura 12 echipe:

10 echipe clasate pe locul 2 în grupele preliminare.

Două echipe – cele mai bune câștigătoare de grupă în Liga Națiunilor 2020/21 care nu s-au clasat pe primele două locuri în preliminariile CM 2022.

Cum arată play-off-ul pentru Mondial

  • Din cele 10 echipe clasate pe locul 2 în grupele preliminare vor fi aleși 6 capi de serie, pe baza punctelor obținute în grupe, excluzând rezultatele cu ultima clasată.
  • Vor fi astfel 6 capi de serie + alte 6 echipe, dintre care două provenind din ierarhia Ligii Națiunilor.
  • Se dispută baraj într-o singură manșă, pe terenul capilor de serie, între aceste 6 echipe și celelalte 6 rămase.
  • Vor rezulta 6 echipe calificate mai departe. Prin tragere la sorți, se vor stabili 3 echipe gazdă și 3 echipe oaspete pentru ultimul baraj, tot într-o singură manșă.