Hansi Flick, antrenorul naționalei Germaniei, a fost nevoit să anuleze antrenamentul de marți din cauza unui test pozitiv la coronavirus al unuia dintre jucători. Germania este liderul grupei J a preliminariilor pentru Campionatul Mondial din Qatar 2022, grupă din care face parte și România.

HotNews.roFoto: Hotnews

UPDATE: Jamal Musiala, Joshua Kimmich, Serge Gnabry și Karim Adeyemi sunt cei patru jucători care împreună cu Niklas Sule au părăsit cantonamentul Germaniei pentru a se izola.

Jucătorul testat pozitiv este fundaşul Niklas Sule de la Bayern Munchen, fotbalist vaccinat cu schemă completă şi care a mai fost infectat în urmă cu un an, conform News.ro.

Jucătorul este asimptomatic şi a fost plasat în carantină. Ceilalţi componenţi ai lotului au ieşit negativi la teste, dar autorităţile din Wolfsburg, unde este cantonată naţionala germană, au decis ca alţi patru jucători, cu care Sule a intrat în contact, să fie plasaţi în izolare.

Flick a anulat şedinţa de pregătire şi i-a pus pe jucători să se antreneze individual.

"E o veste rea înaintea partidelor (n.r. cu Liechtenstein şi cu Armenia), dar sănătatea are prioritate", a declarat directorul echipelor naţionale, Oliver Bierhoff.

Germania este deja calificată la Cupa Mondială, iar pentru locul care duce la baraj se luptă România, Armenia şi Macedonia de Nord.

Au rămas de disputat în Grupa J

11 noiembrie 2021

Armenia - Macedonia de Nord

Germania - Liechtenstein

România - Islanda (21:45, Stadion Steaua) / LiveText pe HotNews.ro

14 noiembrie 2021

Armenia - Germania

Liechtenstein - România (19:00, Rheinpark, Vaduz) / LiveText pe HotNews.ro

Macedonia de Nord - Islanda

Clasamentul Grupei J:

1. Germania (23-3 golaveraj) 21 puncte

2. România (11-8) 13

3. Macedonia de Nord (15-10) 12

3. Armenia (8-11) 12

5. Islanda (11-15) 8

6. Liechtenstein (2-23) 1.

Care sunt criteriile de calificare la CM 2022

Europa trimite 13 naționale la turneul final. Primele 10 echipe calificate vor fi câștigătoarele celor 10 grupe din preliminarii. Mai rămân, așadar 3 locuri disponibile, pentru care vor concura 12 echipe:

10 echipe clasate pe locul 2 în grupele preliminare.

Două echipe – cele mai bune câștigătoare de grupă în Liga Națiunilor 2020/21 care nu s-au clasat pe primele două locuri în preliminariile CM 2022.

Cum arată play-off-ul pentru Mondial

  • Din cele 10 echipe clasate pe locul 2 în grupele preliminare vor fi aleși 6 capi de serie, pe baza punctelor obținute în grupe, excluzând rezultatele cu ultima clasată.
  • Vor fi astfel 6 capi de serie + alte 6 echipe, dintre care două provenind din ierarhia Ligii Națiunilor.
  • Se dispută baraj într-o singură manșă, pe terenul capilor de serie, între aceste 6 echipe și celelalte 6 rămase.
  • Vor rezulta 6 echipe calificate mai departe. Prin tragere la sorți, se vor stabili 3 echipe gazdă și 3 echipe oaspete pentru ultimul baraj, tot într-o singură manșă.