Newcastle a anunțat în mod oficial numele noului antrenor, cel care va trebui în primul rând să scape gruparea de pe St James' Park de retrogradarea din Premier League (este penultima clasată, cu doar 5 puncte din 11 etape).

Newcastle UnitedFoto: Oli SCARFF / AFP / Profimedia

Mohammed Bin Salman (prințul moștenitor al coroanei Arabiei Saudite) a cumpărat gruparea engleză, iar la puțin timp tehnicianul Steve Bruce a fost demis.

Au fost vehiculate nume mari de antrenori care ar putea să o preia pe Newcastle (Unai Emery, Roberto Martinez, Steven Gerrard, Antonio Conte, Zinedine Zidane, etc), dar până la urmă alesul este Eddie Howe.

Trebuie menționat însă faptul că oficialii lui Newcastle au fost refuzați rând pe rând de antrenorii cu numecare se aflau pe listă pentru a prelua gruparea engleză.

În vârstă de 43 de ani, Howe a pregătit până acum în carieră echipele AFC Bournemouth (2008-2011 / 2012-2020) și Burnley (2011-2012).

"Este o mare onoare să antrenez un club cu istoria lui Newcastle United. Este o zi de mândrie pentru mine și pentru familia mea.

Este o oportunitate minunată, dar în același timp este și mult de muncă. Abia aștept să ajung pe terenul de antrenament și să lucrez cu jucătorii" - Eddie Howe.

Newcastle este un club fondat în 1892, care era deţinut din 2007 de miliardarul britanic Mike Ashley.