Xavi Hernandez, noul antrenor al echipei FC Barcelona, a afirmat sâmbătă că pentru el preluarea formaţiei catalane, în tricoul căreia a jucat aproape 800 de meciuri, reprezintă cea mai mare provocare a carierei sale.

Xavi HernandezFoto: KARIM JAAFAR / AFP / Profimedia

"Mă întorc acasă, la Barça, şi sunt foarte fericit. Este cea mai mare provocare a carierei mele. Toată lumea şi-a făcut treaba, în special clubul. Îi sunt foarte recunoscător Barcei. Au venit la Doha, a fost o reziliere a contractului, a fost o clauză şi s-a rezolvat. Suntem Barcelona, cel mai bun club din lume, iar cel mai bun club din lume trebuie să câştige. Nu poate remiza sau pierde", a declarat Xavi pentru Mundo Deportivo şi Sport.

El îi va conduce pe unii dintre foştii săi coechipieri, în special Gerard Piqué şi Sergio Busquets: "A antrena prietenii este un avantaj, este un lucru pozitiv, ştiu cum se antrenează şi ştiu cum sunt, îl văd ca pe un avantaj".

Xavi şi-a exprimat încă o dată bucuria şi mândria de a reveni la Barcelona, ​​unde a jucat 787 de meciuri între 1998 şi 2015, informează News.ro.

"Mă întorc în locul în care am crescut, mă întorc la clubul vieţii mele. Nu pot descrie în cuvinte emoţia pe care o simt apărând din nou acest club pe care îl port în inimă, simţind din nou cum vibrează Camp Nou şi auzind din nou strigătele de încurajare ale acestor mari suporteri".

Xavi Hernandez a revenit la FC Barcelona

Xavi Hernandez a semnat un contract pe două sezoane şi jumătate cu FC Barcelona, după ce vineri şi-a reziliat contractul cu gruparea qatariotă Al Sadd.

La 41 de ani, Xavi revine la clubul la care şi-a început activitatea la 11 ani şi de unde a plecat la 35 de ani. El a jucat 787 de meciuri şi a marcat 88 de goluri pentru FC Barcelona.

Ca jucător, Xavi a câştigat cu FC Barcelona de patru ori Champions League, de opt ori campionatul Spaniei şi de trei ori Cupa Spaniei.

Fostul căpitan al Barcelonei şi-a stabilit deja staff-ul cu care va lucra la revenirea sa pe Camp Nou, compus din şapte membri, printre aceştia numărându-se fratele său Oscar Hernandez şi Sergio Alegre, care vor îndeplini rolul de antrenori secunzi.

Xavi îl înlocuiește pe Ronald Koeman, dat afară de FC Barcelona săptămâna trecută din cauza rezultatelor slabe înregistrate de echipă. Interimatul a fost asigurat de Sergi Barjuan.