Karim Adeyemi, fotbalist de 19 ani cu origini românești, a debutat cu gol în luna septembrie pentru naționala de seniori a Germaniei. Atacantul lui Salzburg a impresionat în acest sezon, iar cluburi precum Real Madrid, Bayern Munchen sau AC Milan îl urmăresc atent.

Karim AdeyemiFoto: Christof STACHE / AFP / Profimedia

La începutul lunii septembrie, „Die Mannschaft” se dezlănțuia (6-0) contra Armeniei într-un meci din preliminariile Campionatului Mondial de fotbal din Qatar 2022.

În minutul 72 al meciului, Karim Adeyemi a fost trimis în teren și nu a dezamăgit. El a marcat în minutul 91, debutând astfel cu gol la naționala Germaniei.

Adeyemi ar fi putut juca pentru naționala României, mama sa fiind româncă, iar tatăl nigerian. Cu toatea acestea, atacantul a ales să evolueze pentru naționala Germaniei, iar la Under 21 a cucerit Campionatul European de tineret din acest an.

Jucătorul lui Salzburg a fost urmărit ani buni de cluburi precum Barcelona, Chelsea sau Liverpool, iar acum o lună au apărut zvonuri că ar fi dorit de Bayern Munchen, potrivit Marca.com.

Florian Plettenberg, jurnalist Sport1, susține că agentul lui Adeyemi s-ar fi întâlnit deja cu reprezentanți ai lui Atletico și Real Madrid. Totodată, reprezentantul fotbalistului ar fi avut o întâlnire și cu AC Milan. În urmă cu câțiva ani, atacantul lui Salzburg a refuzat Chelsea.

Adeyemi are cifre foarte bune în campionatul austriac, atingând borna de 10 goluri în 12 partide pentru Salzburg. Atacantul a înscris și 3 goluri în actuala ediție a Ligii Campionilor.

Dacă acum două luni era cotat la 10 milioane de euro, Transfermarkta dublat deja cota jucătorului cu origini românești.