Ciprian Tătărușanu a avut evoluții lăudate de presa italiană, portarul român fiind titular în ultima perioadă la AC Milan după accidentarea lui Mike Maignan.

Ciprian TatarusanuFoto: Jonathan Moscrop / PA Images / Profimedia

Într-o intervenție pentru presa din Italia, Tătărușanu a ținut să lămurească un aspect important, fostul portar al naționalei României precizând că nu este rezerva nimănui.

"Nu sunt rezerva nimănui. În cariera mea am apărat în atâtea meciuri, am multă experienţă şi m-am antrenat întotdeauna la maximum pentru a fi pregătit la momentul potrivit, când a avut nevoie Milan", a declarat Tătăruşanu pentru ''Il Giornale'', citat de TuttoMercatoWeb.

Multă lume s-a luat cu mâinile de cap când s-a accidentat titularul Maignan, scrie sursa menţionată, dar Tătăruşanu a ţinut să clarifice situaţia: "Nu am timp să citesc astfel de comentarii şi ştiu ce pot să fac. Mă antrenez bine şi nu sunt nici aşa bătrân cum spuneţi voi în Italia".

Tătăruşanu (35 ani), care s-a retras din naţionala României, s-a referit şi la plecarea lui Gianluigi Donnarumma în vară, la PSG: "El a făcut alegerea lui şi apără bine la Paris, iar noi jucăm bine aici. Cred că a fost cea mai bună decizie pentru toată lumea".

Portarul român a spus pentru Tuttosport că Milan, care este la egalitate de puncte (31) cu Napoli, în fruntea clasamentului, nu mai poate fi considerată o surpriză.

"Nu mai putem fi consideraţi o surpriză. Am demonstrat pe teren, cu victoriile obţinute, că merităm să fim acolo sus'', recunoscând că în Champions League milanezii au jucat ''mai puţin bine''.

În Liga Campionilor, echipa a obţinut abia primul punct (1-1 cu FC Porto pe San Siro), după trei înfrângeri consecutive.

''Văzând ceea ce face în fiecare zi la antrenamente, nu sunt surprins de rezultatele bune. Sunt surprinzătoare doar pentru cei din exterior.

Mister (Stefano) Pioli a făcut o treabă bună citind bine partiturile tehnice din meciuri, pentru că în cele 90 de minute sunt multe momente care trebuie interpretate, iar noi ştim să o facem bine", a subliniat Tătăruşanu.

AC Milan va juca duminică derby-ul local cu campioana Inter, care ocupă locul al treilea în clasament, la şapte puncte în urma grupării la care activează Tătărușanu, informează Agerpres.