Clubul arab Al Sadd a publicat pe Twitter o poziție oficială prin care afirmă că îl lasă pe Xavi să plece la Barcelona în schimbul plății clauzei de eliberare.

Xavi Hernandez, noul antrenor al BarceloneiFoto: captura sport.es

Conducerea clubului din Arabia Saudită a anunțat pe Twitter că este de acord cu plecarea lui Xavi la Barcelona în schimbul plății clauzei de eliberare în valoare de cinci milioane de euro.

"Conducerea clubului este de acord cu mutarea lui Xavi la Barcelona după plata clauzei de eliberare stipulată în contract. Am fost de acord și cu cooperarea cu Barcelona pe viitor. Xavi este o parte importantă din istoria lui Al Sadd și îi urăm succes", a postat clubul pe Twitter.

Spaniolul avea contract cu clubul arab până în 2023.

Fostul căpitan al Barceloneişi-a stabilit deja staff-ulcu care va lucra la revenirea sa pe Camp Nou, compus din şapte membri, printre aceştia numărându-se fratele său Oscar Hernandez şi Sergio Alegre, care vor îndeplini rolul de antrenori secunzi.

Xavi urmează să-l înlocuiască pe Ronald Koeman, dat afară de FC Barcelona săptămâna trecută din cauza rezultatelor slabe înregistrate de echipă. Interimar după demiterea lui Koeman este Sergi Barjuan.