Xavi Hernandez, antrenor la clubul arab Al Sadd, este foarte aproape de revenirea pe Camp Nou. Barcelona va accepta chiar să plătească contravaloarea clauzei de reziliere pentru a-l aduce pe tehnician.

Xavi HernandezFoto: KARIM JAAFAR / AFP / Profimedia

O delegaţie a clubului FC Barcelona a sosit miercuri seara la Doha, pentru a-i convinge pe responsabilii lui Al Sadd să fie de acord cu plecarea lui Xavi, aflat la cârma echipei qatariene din 2019.

Spaniolul are un contract valabil până în 2023 cu Al Sadd, iar negocierile dintre cele două părţi au intrat în "faza lor finală", fiind abordată "inclusiv varianta clauzei (de eliberare)", conform Mundo Deportivo.

"Acordul, în cursul discuţiilor, este ca Al Sadd să anuleze clauza şi, în schimb, FC Barcelona să accepte disputarea unui meci amical cu clubul din Qatar, la Doha, precum şi participarea echipei Al Sadd la Trofeul Gamper", meciul amical de gală organizat anual la Barcelona, potrivit aceleiaşi surse citate de Agerpres.

Xavi, fostul căpitan al Barcelonei, şi-a stabilit deja staff-ul cu care va lucra la revenirea sa pe Camp Nou, compus din şapte membri, printre aceştia numărându-se fratele său Oscar Hernandez şi Sergio Alegre, care vor îndeplini rolul de antrenori secunzi.

Barcelona va trebui să plătească cinci milioane de euro, clauza de rupere unilaterală a înţelegerii, dacă nu se înțeleg cu Al Sadd pentru eliberarea antrenorului.

Xavi ar urma să-l înlocuiască pe Ronald Koeman, dat afară de FC Barcelona săptămâna trecută din cauza rezultatelor slabe înregistrate de echipă. Până la numirea unui tehnician, oficialii catalani l-au pus interimar pe Sergi Barjuan.