Leo Messi va lipsi miercuri din echipa lui PSG pentru meciul cu Leipzig din Liga Campionilor, iar problemele la genunchi par mai serioase decât se credea până acum. Starul argentinian ar putea lipsi mai multe partide, luând decizia să se trateze chiar la Madrid.

Lionel MessiFoto: Mehdi Taamallah/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Messi resimte un disconfort muscular de mai multe zile, el fiind înlocuit vineri la pauză meciului PSG - Lille din Ligue 1.

Pe 2 septembrie, în meciul Argentina-Venezuela, partidă de calificare la Cupa Mondială din 2022, Messi a fost deposedat foarte dur de Luis Adrian Martinez și a simțit disconfort la nivelul genunchiului stâng.

Jucătorul lui PSG a reușit să continue partida, dar se resimte la săptămâni după incident.

Leziunea în cauză apare atunci când o lovitură generează sângerare internă în zonă, care în general are ca rezultat un hematom și poate provoca inflamații.

Această accidentare ar necesita o recuperare mai extinsă, așa că Leo Messi ar putea rata mai multe meciuri.

De altfel, Messi plănuiește să călătorească la Madrid pentru a urma un tratament și a pune capăt complicațiilor fizice.

Clinica Cemtro, centru la care a mai fost tratat în 2015, când a suferit o ruptură de ligament stâng jucând pentru Barcelona, este locul ales de argentinian pentru recuperare. Recuperarea a fost optimă atunci, conform Mundo Deportivo.

Messi nu trece printr-o perioadă bună la PSG. Argentinianul nu a reușit până acum vreun gol sau vreo pasă de gol în cele patru meciuri pe care le-a bifat deja în Ligue 1.

Conform presei franceze, este pentru prima dată începând din anul 2005 cândLionel Messi nu reușește să marcheze sau să paseze decisiv în campionat până în luna noiembrie a unui campionat.

PSG va dispune în atac, la meciul de la Leipzig, de francezul Kylian Mbappe, brazilianul Neymar şi argentinianul Angel Di Maria.