Federaţia Română de Fotbal (FRF) a fost amendată de Comisia de Disciplină a FIFA după incidentele care au avut loc la meciul dintre România și Armenia (1-0) jucat pe Stadionul Steaua în data de 11 octombrie 2021.

FRFFoto: frf.ro

Duelul a făcut parte din Grupa J a preliminariilor pentru Campionatul Mondial de Fotbal din 2022, iar FRF a primit o amendă de 25.000 de franci elvețieni, după cum informează siteul oficial al FIFA.

FRF a fost amendată pentru "conduita necorespunzătoare a echipei" şi o serie de deficienţe legate de ordinea şi securitatea la această partidă ("neasigurarea menţinerii legii şi ordinii pe stadion, folosirea unor gesturi şi cuvinte pentru a transmite un mesaj inadecvat pentru un eveniment sportiv, aruncarea de obiecte").

Federaţia armeană de fotbal a fost şi ea amendată cu 20.000 de franci elveţieni în urma incidentelor de la întâlnirea din 11 octombrie, pentru "conduita necorespunzătoare a echipei", existând în acest caz şase sancţiuni individuale, şi "folosirea unor gesturi şi cuvinte pentru a transmite un mesaj inadecvat pentru un eveniment sportiv, lipsa de ordine".

De asemenea, Federaţia armeană de fotbal a fost amendată cu 2.000 de franci elveţieni după incidentele de la întâlnirea de pe teren propriu cu Liechtenstein, de pe 8 septembrie, transmite Agerpres.