AC Milan a continuat parcursul bun din campionat și pe terenul Romei, trupa lui Stefano Pioli impunându-se pe Olimpico cu 2-1. Ciprian Tătărușanu a fost titular la oaspeți și a avut o evoluție apreciată de presa italiană.

Ciprian TatarusanuFoto: Spada / LaPresse / Profimedia

Ciprian Tătărușanu a fost integralist și a avut câteva intervenții excelente în special din momentul în care Milan a rămas cu un om mai puțin pe teren.

De altfel, portarul român a fost notat cu 7 de către Gazzetta dello Sport, una dintre cele mai mari note din tabăra milanezilor.

Duelul a făcut parte din etapa cu numărul XI din Serie A. Pentru Milan au punctat Ibrahimovic (26) și Kessie (57 - din penalti), în timp ce pentru Roma a înscris El Shaarawy (90+3).

Din minutul 67, AC Milan a jucat în inferioritate numerică: Theo Hernandez a fost eliminat după ce a primit două cartonașe galbene.

De știut:

  • Zlatan Ibrahimovic a atins două borne importante în carieră: a marcat golul 150 în Serie A și reușita cu numărul 400 în campionatele interne în care a evoluat până acum (Suedia, Olanda, Italia, Spania, Franța, Anglia și Statele Unite ale Americii).
  • Zlatan Ibrahimovic marca primul său gol în fotbalul profesionist pe 30 octombrie 1999, moment la care mai mult de 15% din jucătorii care au cel puțin un meci în Serie A în acest sezon nici măcar nu erau născuți.
Aici poți vedea rezumatul partidei AS Roma vs AC Milan:

Clasament:

1 Napoli 31 puncte (23-3)

2 AC Milan 31 (25-10)

3 Inter 24

4 AS Roma 19 (19-12)

5 Atalanta 19 (20-15)

6 Lazio 18 etc.