​Christian Eriksen nu va mai putea juca în Italia în acest sezon, după incidentul de la Campionatul European 2020 din iunie, când a căzut pe teren şi a avut nevoie de minute în şir de resuscitare, a anunţat clubul Inter Milano.

Christian EriksenFoto: Inter.it

Fotbalistului i s-a implantat un defibrilator subcutanat pentru reglarea ritmului cardiac, însă în Italia nu se permite să se evolueze cu acest aparat.

"Cu privire la drepturile de înregistrare ale jucătorului Eriksen (a cărui cotă de piață era de 18,3 milioane de euro pe 30 iunie 2021), ar trebui luat în seamă faptul că, în urma unei accidentări serioase suferite în timpul EURO 2020, lui i-a fost interzis de către autoritățile medicale din Italia să mai desfășoare activități sportive profesioniste pentru tot restul sezonului actual.

Chiar dacă în condițiile actuale jucătorul nu mai poate obține drept de joc în Italia, el ar putea face acest lucru în alte țări, unde ar avea posibilitatea să își desfășoare din nou activitatea. Cum activitatea sa sportivă este în acest moment suspendată în Italia, vânzarea jucătorului către un club din străinătate nu este exclusă.

De asemenea, nu este exclusă înregistrarea unor pierderi financiare în cazul unui transfer, mai exact al unui procent semnificativ din cota sa de piață. În cele din urmă, mai este important de menționat faptul că se așteaptă ca UEFA să ofere o compensație pentru sezonul 2021/2022, întrucât accidentarea a avut loc în timp ce juca pentru echipa națională la un turneu organizat tot de forul continental", au menționat oficialii echipei Inter Milano, potrivit calciomercato.

Christian Eriksen, în vârstă de 29 de ani, a căzut pe teren şi a avut nevoie de minute în şir de resuscitare, la 12 iunie, la meciul cu Finlanda, de pe Stadionul Parken din Copenhaga, din Grupa B de la Euro 2020.

Simon Kjaer a fost unul dintre primii jucători care au intervenit după prăbuşirea lui Eriksen pe teren. Kjaer i-a curăţat căile respiratorii ale coechipierului său, i-a aplicat manevre de resuscitare, le-a spus celorlalţi jucători să formeze un scut în jurul fotbalistului şi a consolat-o pe partenera colegului său.