Dan Petrescu s-a declarat deranjat de amânarea meciului dintre Farul Constanța și FCSB, la solicitarea formației bucureștene. Antrenorul campioanei României a afirmat, duminică, într-o conferinţă de presă, că CFR Cluj nu a avut parte de același tratament în momentele în care a avut nevoie de amânări din cauza accidentărilor.

Dan PetrescuFoto: ESPA Photo Agency/CSM / Shutterstock Editorial / Profimedia

"În perioada asta nu putem pregăti meciurile cum vrem, nu avem zile la dispoziţie. În comparaţie cu celelalte echipe noi mereu suferim, dar în istoria lui CFR, de când se află în cupele europene, mereu au fost problemele astea în timpul în care jucau în cupele europene, pentru că nu ai cum să pui în practică ce vrei, pentru că jucătorii care au fost titulari la meciul cu Alkmaar abia astăzi vor intra.

Cu o zi înainte, este foarte greu să lucrezi tactic sau să inventezi ceva, pentu că deja mâine este alt meci. Sper că la cap să fim bine, pentru că după ce pierzi două meciuri la rând, nu e uşor la orice nivel. Acolo trebuie să lucrăm astăzi şi mâine să fim toţi sută la sută.

Despre interzicerea spectatorilor pe stadioane: Fotbalul fără spectatori nu are niciun rost. Am văzut şi la Dinamo - Rapid ieri, dacă era stadionul plin era un meci mai frumos. Galeriile fac atmosferă şi e păcat că se joacă, dar nu ne putem juca cu regulile, trebuie să le acceptăm şi asta este situaţia.

Despre accidentări: În momentul de faţă, eu m-am accidentat la ultimul meci, restul băieţilor sunt bine sper să iau cele mai bune decizii şi să alcătuiesc cel mai bun 11. Din păcate nu am timp (n.r. - de investigaţii după ce i s-a făcut rău la meciul cu Alkmaar), dar în pauza care va veni, chiar m-a sunat un doctor, prietenul meu şi mi-a spus că ar fi bine să fac nişte investigaţii. Sper ca până la pauză să nu mai am probleme. A fost prima dată când mi s-a întâmplat aşa ceva pe bancă. Mă durea mâna şi nu mai puteam să mă mişc. M-am speriat puţin, recunosc.

Despre amânarea meciului echipei FCSB: E un caz incredibil, va crea un precedent. CFR a avut nevoie de amânări, s-au jucat foarte multe meciuri, mai ales în anii când jucam în cupele europene, acum doi ani când avea rezultate foarte bune, aveam nevoie de o amânare, dar nu interesa pe nimeni.

Mi se pare aiurea să suspenzi un meci cu jucători accidentaţi. Eu ştiu că se suspendă pentru Covid, nu pentru jucători accidentaţi. E o chestie care va crea probleme în continuare, cred că şi eu, dacă voi avea accidentaţi, voi cere şi eu amânarea.

Eu când am venit la echipă erau foarte mulţi accidentaţi, puteam şi eu să cer amânarea meciului, dar nu am putut să amânăm. Dacă ai numai cazuri de Covid şi nu ai 13 jucători, mi se pare corect să nu joci, dar dacă ai alţi accidentaţi nu mi se pare corect", a declarat Petrescu, într-o conferinţă de presă.

CFR Cluj va întâlni, luni, de la ora 20:30, echipa Sepsi Sfântu Gheorghe, în etapa a XIII-a a Ligii I.