​Patrice Evra, fost jucător al echipei Manchester United, a declarat vineri, într-un interviu acordat The Times cu ocazia publicării autobiografiei sale, că a fost abuzat sexual când avea doar 13 ani de unul dintre profesorii săi.

HotNews.roFoto: Hotnews

Evra, acum în vârstă de 40 de ani, a adăugat că a fost mult mai dificil să-i dezvăluie faptele mamei sale decât să le amintească în autobiografia sa sau în interviuri: "Desigur, a fost foarte şocată. A fost un moment dificil pentru mine şi încă nu le-am spus unor fraţi şi prieteni apropiaţi".

Fostul fundaş al naționalei Franței, născut la Dakar (Senegal), a declarat că a decis să facă publică această chestiune pentru a ajuta alţi copii care ar putea fi într-o situaţie similară.

"Nu încerc să îi fac pe oameni să aibă milă, este o situaţie dificilă. O mamă nu se aşteaptă să audă astfel de lucruri de la propriul copil. I-am spus abia acum când am 40 de ani. A fost un mare şoc pentru ea, cu multă furie. , mi-a spus ea. Dar i-am spus că nu este vorba despre mine, ci despre ceilalţi copii şi ea mi-a răspuns că e în regulă, că a înţeles", a spus Evra.

Acesta a precizat că nu a depus plângere împotriva atacatorului său: "Primul lucru pe care mi l-a spus mama a fost: . Dar am îngropat momentul atât de adânc în mine, încât nu m-am gândit să depun o plângere".

Evra a adăugat că atunci când avea 24 de ani şi juca pentru Monaco, a primit un apel de la poliţie cu privire la presupusul său atacator, dar nu a putut spune ce i s-a întâmplat: "Să trăiesc cu asta este unul dintre cele mai mari regrete ale mele, pentru că aş fi putut ajuta atât de mulţi oameni", a precizat el.