Liga Profesionistă de Fotbal a decis să amâne meciul dintre Farul și FCSB, contând pentru etapa a XIII-a din Liga 1. Duelul era programat să se dispute duminică, 24 octombrie, de la ora 20:30.

Foto:

Decizia a venit ca urmare a problemelor medicale (accidentări plus multe cazuri pozitive la Covid-19) din lotul grupării bucureștene. Astfel, FCSB rămăsese cu doar 12 jucători apți de joc, doi dintre aceștia fiind portari.

La antrenamentul de joi al formației roș-albastre au luat parte doar zece fotbaliști.

Ce spune Liga Profesionistă de Fotbal

"În urma verificării situației și a documentelor transmise de clubul Fotbal Club FCSB S.A în raport de dispozițiile regulamentare aplicabile în cazul infectării participanților cu virusul Sars-Cov2, Liga Profesionistă de Fotbal a decis reprogramarea partidei FC Farul Constanța - FC FCSB S.A. din etapa a XIII-a, în conformitate cu prevederile art. 12.1 din ROAF și alin. 3 și 4 din Principiile de desfășurare a competițiilor adoptate de FRF prin Hotărârea Comitetului de Urgență din 27.07.2021.

Din studierea si verificarea documentelor puse la dispozitie de FCSB a rezultat urmatoarea situatie de fapt:

FCSB are un număr de 22 jucatori înscriși în lista A și 6 jucători înscriși în lista B

FCSB are 8 jucători infectați cu Covid 19, din care 6 jucatori din lista A si 2 jucatori din lista B.

Mentionam ca s-a facut dovada testarii pozitive cu Covid 19 prin buletine de testare, realizate cu respectarea calendarului de testare.

FCSB are 8 jucători (din cei care nu sunt infectați cu Covid 19) indisponibili din motive medicale, toate legate de accidentări survenite în urma practicării jocului de fotbal. Dovada accidentărilor și a duratelor individuale de recuperare/indisponibilitate s-a făcut prin documente medicale de specialitate.

Din datele de mai sus, rezulta ca in momentul de fata clubul FCSB dispune doar de 12 jucatori, din care 8 din lista A si 4 din lista B (Constantin Valentin Budescu, Andrei Daniel Vlad, Darius Dumitru Olaru, Denis Gratian Harut, Paulo Vinicius DE SOUZA NASCIMENTO, Risto RADUNOVIC, Ioan Andrei Vasile DUMITER, Claudiu Andrei KESERU – lista A și Stefan TARNOVANU, Ianis Ilie STOICA, Ovidiu PERIANU, Alexandru Marian MUSI – lista B)" - Liga Profesionistă de Fotbal.