Fost președinte al Federației Române de Fotbal timp de 24 ani, Mircea Sandu s-a mutat din România. Decizia a avut mai mulți factori la bază, iar cel supranumit "Nașul" a vorbit despre motivul principal al despărțirii de țară.

Mircea SanduFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

În vârstă de 69 de ani (vineri își sărbătorește ziua de naștere), Mircea Sandu a declarat că s-a mutat din România și că va mai veni în țară pentru că mai are unele procese.

"Dumitru Dragomir știe exact care este situația mea. Da, am plecat joi din România în Franța. Nu este niciun secret. Sunteți chiar atât de surprinși? Am plecat cu soția mea.

Însă, stați liniștiți că nu am plecat definitiv din România. Știți și voi că eu am tot avut niște probleme de sănătate în ultimul timp (n.r. în 2009 a avut cancer la colon, iar în 2020 i-a fost descoperită o tumoare la plămâni).

Acum sunt mai bine, iar aici în Franța este o climă care îi permite organismului meu să treacă mai ușor peste problema mea.

Dar și cu asigurările de sănătate aici la Nisa este mai bine. Am posibilitatea să fiu tratat medical mult mai bine. Cum alții aleg să meargă în Dubai, eu am ales Franța.

Voi reveni în țară în primăvară și sper să îmi rezolv situația și cu procesele astea. Și ele au contribuit la înrăutățirea stării mele de sănătate și nu mi-a fost ușor. Până acum ați văzut că am ieșit cu bine din procese și am fost achitat" - Mircea Sandu pentru Prosport.

Mircea Sandu a fost președintele FRF din august 1990 până în martie 2014. De asemenea, a făcut parte din Comitetul Executiv al UEFA.

Alături de soție, Sandu a ales să părăsească România și să se mute la Nisa, Franța.

Pe 9 august 2021, Mircea Sandu, fost preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal, şi soţia sa, Elisabeta, trimişi în judecată de DNA pentru luare de mită, respectiv complicitate la luare de mită, au fost achitaţi de Curtea de Apel Bucureşti, decizia instanţei fiind una definitivă.