La finalul partidei cu Armenia (câștigată cu 1-0), Mirel Rădoi a anunțat "finalul unui ciclu" - plecarea din funcția de selecționer la finalul preliminariilor pentru CM de fotbal din 2022.

Mirel RadoiFoto: Alex Nicodim/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

La câteva zile distanță, tonul s-a mai înmuiat în privința despărțirii de prima reprezentativă, iar declarația lui Nicolae Dică (secundul primei reprezentative) este elocventă în acest sens.

Tricolorii au trecut de Armenia (1-0) și au urcat (ajutați și de Germania) pe locul doi al grupei de calificare. Cu toate că lucrurile au mers perfect în acea zi de 12 octombrie 2021, Mirel Rădoi anunța la conferința de presă că va pleca din funcția de selecționer.

La câteva zile distanță lucrurile par să se fi schimbat.

Nicolae Dică a discutat recent cu Telekom Sport despre situația de la prima reprezentativă, iar lucrurile se prezintă în următorul fel: sunt șanse de peste 50% ca actualul staff să rămână la conducerea naționalei și după încheierea preliminariilor.

"Oricum, ar fi peste 50% (n.r. șansele ca Rădoi să rămână selecționer). Ne-am apropiat foarte mult de aceşti jucători şi reacţia pe care au avut-o după meciul din Armenia a fost una pozitivă şi pe noi ne-a bucurat foarte mult" - Nicolae Dică, pentru sursa citată.

Contractul dintre FRF și Mirel Rădoi (stafful său de la prima reprezentativă) expiră la data de 14 noiembrie 2021.

Clasamentul Grupei J:

1. Germania (23-3 golaveraj) 21 puncte

2. România (11-8) 13

3. Macedonia de Nord (15-10) 12

3. Armenia (8-11) 12

5. Islanda (11-15) 8

6. Liechtenstein (2-23) 1.

Au rămas de disputat în Grupa J

11 noiembrie 2021

Armenia - Macedonia de Nord

Germania - Liechtenstein

România - Islanda

14 noiembrie 2021

Armenia - Germania

Liechtenstein - România

Macedonia de Nord - Islanda.

Care sunt criteriile de calificare la CM 2022

Europa trimite 13 naționale la turneul final. Primele 10 echipe calificate vor fi câștigătoarele celor 10 grupe din preliminarii. Mai rămân, așadar 3 locuri disponibile, pentru care vor concura 12 echipe:

10 echipe clasate pe locul 2 în grupele preliminare.

Două echipe – cele mai bune câștigătoare de grupă în Liga Națiunilor 2020/21 care nu s-au clasat pe primele două locuri în preliminariile CM 2022.

Cum arată play-off-ul pentru Mondial

  • Din cele 10 echipe clasate pe locul 2 în grupele preliminare vor fi aleși 6 capi de serie, pe baza punctelor obținute în grupe, excluzând rezultatele cu ultima clasată.

  • Vor fi astfel 6 capi de serie + alte 6 echipe, dintre care două provenind din ierarhia Ligii Națiunilor.

  • Se dispută baraj într-o singură manșă, pe terenul capilor de serie, între aceste 6 echipe și celelalte 6 rămase.

  • Vor rezulta 6 echipe calificate mai departe. Prin tragere la sorți, se vor stabili 3 echipe gazdă și 3 echipe oaspete pentru ultimul baraj, tot într-o singură manșă.