Fără victorie în primele două meciuri din grupele Conference League și învinsă de Rapid în ultima etapă din Liga 1,​ CFR Cluj are în față un adversar foarte dificil: AZ Alkmaar. Dan Petrescu, antrenorul ardelenilor, a afirmat miercuri, într-o conferință de presă, că se teme mai mult de forma slabă prin care trece echipa sa decât de formația olandeză.

Dan PetrescuFoto: ESPA Photo Agency/CSM / Shutterstock Editorial / Profimedia

Dan Petrescu: După ultimul meci a fost mult mai greu, nu prea am dormit deloc

  • "Da, mă sperie Alkmaar, pentru că au un lot foarte bun, tânăr, 14 jucători de echipă naţională, entuziasm, tinereţe, viteză... Fotbalul olandez a produs mereu jocuri de calitate. Jocul de atac al lor este unul pe care nu l-am văzut demult la alte echipe. Trebuie să încercăm să oprim acest joc, dar nici noi nu suntem într-o formă foarte bună în acest moment.
  • Pe mine mai mult mă sperie forma noastră decât cei de la Alkmaar, dar şi cei de la Alkmaar merită respectaţi şi temuţi pentru că joacă un fotbal de mare calitate.
  • După ultimul meci a fost mult mai greu, nu prea am dormit deloc, nu am înţeles nimic din acel meci (n.r. 0-2 vs Rapid), e clar că principalul vinovat la orice rezultat e antrenorul. Am încercat să văd unde am greşit şi ce trebuie să fac în continuare.
  • Trebuie să încercăm să facem o figură frumoasă. Alkmaar e favorită clară în acest meci. Să văd după meci să aibă toţi capetele sus că au dat totul în teren, să văd un spirit de echipă care a lipsit la ultimul meci.
  • Alibec a fost accidentat foarte mult, nu prea s-a antrenat şi lucrul ăsta se mai vede la meciuri. Trebuie să avem răbdare să îl vedem pe adevăratul Alibec.
  • Am contract trei ani, am venit să ajut echipa (n.r. a fost întrebat dacă are emoții pentru postul său). Decizia o iau cei care conduc. Emoţii am tot timpul, şi când câştig şi când pierd, e posibil orice. Nu depinde de mine. Eu cât voi fi aici voi da totul şi voi încerca să scot maxim din jucători" - Dan Petrescu.

CFR Cluj va întâlni joi echipa AZ Alkmaar, pe teren propriu, de la ora 22:00, în grupa D a Conference League. Meciul va fi transmis LiveScore pe HotNews.ro.

Clasament Grupa D:

1. AZ Alkmaar (3-2 golaveraj) 4 puncte

2. Jablonec (1-1) 3

3. Randers (3-3) 2

4. CFR Cluj (1-2) 1.