Aflată în acest moment pe penultimul loc din Premier League, dar proaspăt cumpărată de către prințul moștenitor al coroanei Arabiei Saudite, Newcastle grăbește reconstrucția echipei. Conducerea clubului a anunțat încă de la bun început că dorește schimbarea actualului tehnician cu unul care să cuprindă valorile noului proiect, iar găsirea acestuia pare tot mai sigură.

Newcastle UnitedFoto: Oli SCARFF / AFP / Profimedia

Recent cumpărată de prințul moștenitor al coroanei Arabiei Saudite, Mohammed Bin Salman, Newcastle își dorește reorganizarea totală a clubului, iar acest lucru începe cu poziția de antrenor.

Conducerea clubului s-a aflat în tribune la partida cu Tottenham, meci pierdut acasă, scor 2-3, de către formația antrenată în prezent de Steve Bruce.

Newcastle se află la cea de-a cincea înfrângere în Premier League, ocupând penultima poziție după opt etape, cu doar trei puncte adunate, în urma a trei remize.

Steve Bruce, actualul tehnician, a semnat cu Newcastle în iulie 2019. Acesta a reușit să mențină clubul pe o poziție de mijlocul clasamentului în primele două sezoane (locul 13, respectiv 12), dar acest lucru pare din ce în ce mai dificil în prezent.

Întrebat dacă va mai prinde și următoarea etapă din Premier League, englezul a mărturisit că puterea de decizie nu se află în mâinile lui:

”Nu cred că sunt eu cel care va decide acest lucru, această decizie este luată de alte persoane. Dacă aș fi citit sau dacă aș fi auzit tot ce s-a declarat în ultima perioadă, nu aș mai fi fost aici, dar meseria mea este aceea de a aduce rezultate, așa că trebuie să mă concentrez asupra acestora.

Ca antrenor, dacă nu aduni nicio victorie în șapte sau opt etape, vei fi pus sub presiune, un lucru firesc, ținând cont că vorbim despre Premier League. Este un campionat mare, cu cluburi mari, iar eu voi încerca să fac tot ce îmi stă în putință, cel puțin până la noi decizii venite din partea clubului.

Dacă încercăm evitarea retrogradării? Cred că încercăm acest lucru de cinci sau șase ani.

Principalul scop al fiecărui antrenor trecut pe la acest club a fost de a nu retrograda. Să termini pe locul 12 sau 13 mi se pare onorabil, având în vedere poziția pe care o ocupăm acum”, a declarat englezul.

Lista scurtă a antrenorilor doriți de Newcastle

Cu noi planuri și cu dorința de a atinge succesul în campionatul englez, Coțofenele au o viziune clară asupra antrenorilor care pot contribui la astfel de reușite, anunță The Times.

Astfel, sunt șanse mari ca oricare din următorii tehnicieni să preia în viitorul apropiat clubul englez:

Unai Emery – în vârstă de 49 de ani, în prezent antrenorul celor de la Villareal, spaniolul a antrenat în trecut Sevilla, cu care a câștigat 3 titluri de Europa League consecutive (ediția 2013/14; 2014/2015; 2015/2016); ca mai apoi să antreneze timp de doi ani PSG-ul, unde a adunat 7 trofee, dar fără reușite majore în Champions League.

Unai Emery are experiență în Premier League, trecând pe la Arsenal, club cu care a ajuns în finala Europa League din ediția 2018/2019, nereușind să atingă victoria. Totuși, spaniolul a reușit să câștige cea de-a patra Europa League cu Villareal în sezonul trecut, în fața celor de la Manchester United.

Roberto Martinez – în vârstă de 48 de ani, în prezent antrenorul naționalei Belgiei, Martinez a petrecut 9 ani în campionatul englez, antrenând Swansea, Wigan Athletic și Everton.

Belgianul a reușit să câștige Cupa Angliei în sezonul 2012/2013, pe când se afla la Wigan.

Tehnicianul echipei naționale încă din 2016, Roberto Martinez a fost aproape de a ajunge în finala Campionatului Mondial din 2018, parcurs încheiat de către Franța, în urma unei victorii cu 1-0. Totuși, Belgia a câștigat finala mică, scor 2-0 cu Anglia.

În prima ediție a Ligii Națiunilor, din 2021, Belgia a fost aproape de încă o finală: cea de-a doua înfrângere dureroasă a fost oferită tot de către Franța, care a reușit să întoarcă meciul de la 2-0 și să își asigure participarea în finala Ligii Națiunilor în minutul 90. Belgia a pierdut finala mică în fața Italiei, scor 2-1.

Steven Gerrard – legendă pe Anfield și actualul antrenor al lui Ianis Hagi la Rangers, englezul are un nume răsunător în Premier League, acolo unde a petrecut 17 sezoane la Liverpool.

Steven Gerrard a semnat cu Rangers în iunie 2018, unde a reușit performanța de a aduce clubului scoțian primul campionat din ultimii 10 ani, venit în urma unui parcurs impecabil, în care Rangers nu a pierdut niciun meci (32 de victorii și 6 egaluri).