Pentru a nu fi nevoiți să se supună carantinei de zece zile în Anglia, brazilienii Ederson şi Gabriel Jesus au călătorit direct în Belgia, unde echipa lor de club Manchester City are meci în Liga Campionilor cu Club Brugge. Ei fuseseră convocați la naționala țării lor, iar după pauza competițională internațională nu s-au mai întors în Anglia pentru a juca în Premier League.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Ederson şi Gabriel Jesus au recurs la această soluţie pentru a nu efectua o carantină de zece zile în Anglia, obligatorie pentru persoanele care vin din America de Sud.

Cei doi nu s-au aflat în tribune la meciul pe care formaţia lor de club, Manchester City, l-a câştigat, sâmbătă, pe teren propriu, scor 2-0, cu Burnley, în Premier League.

Întoarcerea în Anglia i-ar fi obligat pe cei doi brazilieni să efectueze o perioadă de 10 zile de izolare. Columbia (cu care s-a confruntat Brazilia, la Barranquilla, la 10 octombrie în calificările pentru Cupa Mondială, scor 0-0) continuă să facă parte din ţările de pe lista roşie, întocmită de Marea Britanie.

Regulile sanitare în vigoare în Belgia sunt mai permisive, astfel că Ederson şi Jesus pot fi pe teren, marţi, cu condiţia ca Pep Guardiola, antrenorul lor, să-i folosească.

Ei au fost, duminică, oaspeţii de onoare ai grupării Lommel SK, deţinută de City Football Group, la meciul din liga a doua belgiană disputat împotriva formaţiei Mouscron, conform News.ro.

În Premier League, cetățenii ocupălocul trei cu 17 puncte după opt partide, în timp ce în Liga Campionilor se află pe același loc, cu trei puncte din două meciuri.