Avându-l pe Ciprian Tătărușanu pentru prima oară titular în acest sezon din Serie A, AC Milan a reușit o revenire spectaculoasă împotriva celor de la Hellas Verona, după ce la pauză era condusă cu 2-0. Milanezii au reușit să întoarcă scorul de pe tabelă și s-au impus cu 3-2. În urma partidei, Ciprian Tătărușanu a fost lăudat de către presa italiană.

Ciprian TatarusanuFoto: Jonathan Moscrop / PA Images / Profimedia

Pentru prima dată titular în acest sezon din Serie A, Ciprian Tătărușanu a primit două goluri în prima repriză a meciului cu Hellas Verona, dar acest lucru nu a doborât formația milaneză.

În cea de-a doua repriză, gruparea condusă de Stefano Pioli a reușit să înscrie de trei ori și să obțină victoria.

Deși a fost învins de două ori, mai întâi de Caprari (‘7), apoi de Barak din penalti (’24), Tătărușanu a reușit o performanță solidă, având 3 intervenții salvatoare, 6 pase lungi precise din 18 încercări și 47 de atingeri.

În plus, cele două goluri ale adversarilor au venit pe seama unor greșeli din apărare, astfel că portarul nu este principalul vinovat pentru deficitul cu care AC Milan a intrat la pauză.

Milanezii au întors partida prin golurile înscrise de Olivier Giroud (’59), Franck Kessie (’76, din penalti) și cu ajutorul autogolului lui Koray Guenter (’78).

”Este eficient și curajos, obișnuiți-vă cu asta”

În urma partidei, jucătorii Milanului au fost notați pentru performanța obținută. Despre Tătărușanu s-au scris următoarele:

"Nu e plăcut la vedere, dar este eficient, obișnuiți-vă cu asta, a demonstrat că este un portar mai degrabă de substanță, decât de stil" - Gazetta dello Sport, despre prestația românului, căruia i-a acordat nota 6.

"Nu mai jucase din ianuarie - nu arată deloc rău” - Corriere della Serra, publicație care i-a acordat aceeași notă.

”A avut un debut curajos în acest sezon. Putea face prea puțin la primul gol, cel al lui Caprari. La penaltiul lui Barak a ghicit colțul, dar mingea a fost trimisă bine de către adversar.

În a doua repriză a încercat să-l copieze pe Maignan (n.r. portarul titular, accidentat), să construiască cu mingea la firul ierbii și nu a greșit. La final, românul a avut o paradă miraculoasă la șutul lui Barak" - publicația locală MilanLive, citată de gsp.ro.

După opt etape, AC Milan rămâne neînvinsă în Serie A, unde ocupă prima poziție, adunând 22 de puncte, în urma a 7 victorii și a unui singur egal.

Următorul meci al milanezilor, în poartă cu Tătărușanu, va avea loc în grupele Champions League, marți, 19 octombrie, începând cu ora 22:00, formația de pe San Siro efectuând deplasarea la FC Porto.

Dacă în Serie A totul merge conform planului, gruparea nu întâlnește același succes și în grupa din Champions League, unde se află pe ultimul loc, cu 0 puncte, după două meciuri disputate.

Liverpool și Atletico Madrid sunt echipele care completează grupa dificilă a celor de la AC Milan.