Aflată în acest moment pe penultimul loc din Premier League, dar proaspăt cumpărată de către prințul moștenitor al coroanei Arabiei Saudite, Newcastle se află într-o continuă reformă. Conducerea clubului dorește aducerea unui antrenor de prestigiu, iar Zinedine Zidane părea a fi ținta clară a arabilor, doar că acesta a refuzat oferta primită.

Zinedine ZidaneFoto: JOSE JORDAN / AFP / Profimedia

Recent cumpărată de prințul moștenitor al coroanei Arabiei Saudite, Mohammed Bin Salman, Newcastle își dorește reorganizarea totală a clubului, iar acest lucru începe cu poziția de antrenor.

Motivarea deciziei lui Zinedine Zidane

Zinedine Zidane, ținta clară a celor de la Newcastle, a refuzat recent propunerea de a prelua banca tehnică. Francezul nu a acceptat nici măcar să discute noi condiții, în urma celor inițial propuse, motivând că are alte planuri.

Zinedine Zidane își propune ca în viitor să preia naționala Franței, din poziția de succesor al lui Didier Deschamps.

Ca jucător, Zidane a cucerit Cupa Mondială din 1998 și Euro 2000. Aflat în poziția de antrenor, Zizou își dorește să aibă reușite similare, odată ce va ocupa poziția de tehnician al echipei naționale, anunță Metro.

Newcastle nu este primul club pe care Zidane îl refuză: recent, numele acestuia a fost des pronunțat în tabăra celor de la PSG, atât înainte, cât și în timpul mandatului actual al lui Mauricio Pochettino.

În vârstă de 49 de ani, francezul a cucerit 11 trofee cu Real Madrid.

În doar doi ani și aproape cinci luni, francezul a câștigat nouă trofee cu formația madrilenă: de trei ori consecutiv Liga Campionilor (2016-2018), campionatul Spaniei în 2017, Supercupa Spaniei în 2017, Supercupa Europei în 2016 și 2017 și Cupa Mondială a cluburilor, în aceiași ani.

Francezul a revenit la conducerea tehnică a Realului în martie 2019, reușind să cucerească titlul în Spania și Supercupa Spaniei, în sezonul 2019/2020.

Newcastle și continua căutarea de antrenor cu experiență

Antonio Conte este al doilea nume important care a spus ”nu” echipei din Premier League. Tehnicianul italian a părăsit în vară Inter Milano, în urma câștigării titlului din Serie A – pentru prima dată în unsprezece ani pentru milanezi.

Tot Conte a adus o contribuție importantă perioadei în care Juventus a dominat Serie A, câștigând cu aceștia trei campionate consecutive și două Supercupe ale Italiei în perioada 2011/2014.

Italianul are inclusiv experiența campionatului englez: a condus Chelsea spre ridicarea trofeului Premier League în sezonul 2016/2017 și a câștigat Cupa Angliei în 2018.

Brendan Rodgers, o altă variantă pentru Newcastle: nord-irlandezul antrenează în prezent formația Leicester City, cu care a câștigat Cupa Angliei în 2020 și Supercupa Angliei în 2021. Acesta a anunțat recent că refuză să preia clubul și că nu dorește să fie implicat în aceste discuții.

Steven Gerrard, antrenorul lui Ianis Hagi de la Rangers, Lucien Favre, Paulo Fonseca, Roberto Martinez și Frank Lampard completează lista tehnicienilor cu care Newcastle se află în dialog.