Newcastle a fost cumpărată de prinţul moştenitor al coroanei Arabiei Saudite, Mohammed Bin Salman, și poate deveni o adevărată forță în fotbalul european. Jurgen Klopp, ​antrenorul echipei Liverpool, și-a arătat dezaprobarea față de această situație asemănând preluarea "Coțofenelor" cu înființarea Superligii.

Jurgen KloppFoto: Adam Davy / AFP / Profimedia

"Nu vreau să vorbesc prea mult despre asta, însă nu cred că există două păreri diferite față de problema drepturilor omului din Arabia Saudită. Nu există dubiu aici. De ce a fost permisă (n.r. preluarea lui Newcastle) în aceste condiții? Nu pot să vă spun.

Dacă vorbim despre fotbal, pe termen lung, Newcastle va deveni o forță. E al treilea club pe care-l știu care ajunge în proprietatea unui stat și a uneia dintre cele mai bogate familii din lume. Când se vorbea despre Superligă, toată lumea s-a opus. Cazul Newcastle este, practic, similar cu al Superligii, doar că e pentru un singur club.

Newcastle și-a garantat un rol dominant în fotbalul mondial pentru următorii 20-30 de ani", a declarat Jurgen Klopp, pentru Sky Sports.

Premier League a aprobat preluarea grupării Newcastle de Fondul Public saudit de Investiţii (PIF), după ce a primit "asigurări obligatorii din punct de vedere juridic" că statul saudit nu va controla clubul.

Prinţului moştenitor al coroanei Arabiei Saudite, Mohammed Bin Salman, conduce Fondul Public de Investiţii din Arabia Saudită.