Rafel van der Vaart, fostul mijlocaș ofensiv olandez al lui Real Madrid și Tottenham, i-a dat replica lui Thibaut Courtois, internațional belgian, care a acuzat FIFA și UEFA că sunt interesate doar de câștigul financiar. Cele două foruri nu s-ar preocupa de programul aglomerat al jucătorilor care evoluează și pentru naționalele lor.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Cred că ce a spus Courtois este o prostie. Joci fotbal pentru un club care îți dă foarte mulți bani. Programul este foarte încărcat, dar cu toții am trecut prin asta. Competițiile sunt cele mai frumoase părți ale fotbalului", a declarat fostul internațional olandez.

Fostul fotbalist a adăugat și că, dintre toți jucătorii, portarii sunt cei care fac cel mai puțin efort, așa că nu ar trebui ca ei să fie primii care se plâng de programul aglomerat.

Thibaut Courtois a declarat la începutul acestei săptămâni că FIFA și UEFA "își umplu buzunarele de pe spatele jucătorilor". Declarația vine după disputarea meciului Italia - Belgia, finala mică a Ligii Naţiunilor, meci practic fără miză pentru cele două formații.

"Ei nu se gândesc la jucători, ei se gândesc doar la buzunarele lor... Nu a fost un meci decât pentru bani, să fim sinceri. Noi am jucat acest meci, întrucât pentru UEFA înseamnă bani în plus", a declarat Courtois.

Belgia a terminat actuala ediție a Ligii Națiunilor pe locul al patrulea după ce a fost învinsă de Italia în finala mică (1-2).