După ce a devenit prima echipă europeană care și-a asigurat biletele pentru Campionatul Mondial din Qatar, naționala Germaniei a dezvăluit planurile pentru ocuparea primei poziții la turneul final din 2022.

Nationala de fotbal a GermanieiFoto: Robert ATANASOVSKI / AFP / Profimedia

"Această calificare timpurie ne va consolida încrederea în noi. Evident, acum vrem să fim campioni mondiali” - Kai Havertz, atacantul nemților.

”Pentru a ne întoarce la cel mai înalt nivel din lume, mai avem de lucru. Există o mulţime de lucruri pe care trebuie să le facem mai bine. Avem calităţile, este de necontestat. Dar, în mod colectiv, trebuie să continuăm să lucrăm” - mijlocașul Leon Goretzka.

”Ne-am calificat rapid, cu cinci victorii în acest sezon. În ceea ce priveşte starea de spirit, trebuie să-mi felicit echipa în această seară. În prima repriză, ne-a lipsit un pic de precizie, dar apoi am marcat primul gol şi am continuat.

Am văzut în a doua jumătate determinarea care a lipsit puţin în prima repriză”, a declarat Hansi Flick, în urma meciului cu Macedonia de Nord (scor 4-0), anunță News.ro.

Germania și-a asigurat calificarea la Cupa Mondială din 2022 după victoria de la Skopje, scor 4-0, cu Macedonia de Nord.

Au marcat: Havertz '60, T. Werner '70, '73, Musiala '83.

Clasamentul grupei J este următorul:

1. Germania (23-3 golaveraj) 21 puncte

2. România (11-8) 13

3. Macedonia de Nord (15-10) 12

3. Armenia (8-11) 12

5. Islanda (11-15) 8

6. Liechtenstein (2-23) 1.

Germania mai are de jucat cu Liechtenstein, acasă, la 11 noiembrie, şi în Armenia, la 14 noiembrie.

Germania are o revanșă de luat

Eliminată încă din faza grupelor la Campionatul Mondial din 2018, Germania își propune câștigarea ediției din 2022.

Cu forțe proaspete, cu jucători plini de experiență sau de mare perspectivă, nemții visează la o performanță asemănătoare celei de la Campionatul Mondial din 2014, turneu câștigat, în urma victoriei cu 1-0 în fața Argentinei.

Naționala Germaniei a fost aproape de finala ediției din 2010, fiind eliminată de Spania în semifinală, echipa câștigătoare a turneului din Africa de Sud. La același turneu, Germania a câștigat finala mică, disputată împotriva Uruguayului, scor 2-1.

Ediția din 2006 a adus încă o finală mică în palmaresul nemților, în urma unei victorii cu Portugalia, scor 3-1.