Naționala de fotbal a României joacă, luni, pe stadionul Ghencea, "finala pentru locul doi" în fața Armeniei din Preliminariile pentru Cupa Mondială din 2022. În urma testelor Covid efectuate jucătorilor nevaccinați sau netrecuți prin boală, rezultatele au fost negative.

Nationala RomanieiFoto: frf.ro

"Bună dimineața! Deschidem ziua marelui meci cu Armenia printr-o veste bună: au venit rezultatele testării Covid solicitate de UEFA pentru desfășurarea partidei de azi! Toți tricolorii nevaccinați sau care nu au trecut prin boală au parcurs această testare, iar rezultatele sunt NEGATIVE!", a transmis FRF.

Luni de la 21:45, live pe Pro TV și livetext pe Hotnews, România dă piept cu Armenia pe noul stadion Steaua, în drumul spre Mondial.

Mirel Rădoi a anunțat strategia pentru meciul cu Armenia / Selecționerul României, nervos după criticile primite de Andrei Ivan

Clasamentul Grupei J:

1. Germania (19-3 golaveraj) 18 puncte

2. Macedonia de Nord (15-6) 12

3. Armenia (8-10) 12

4. România (10-8) 10

5. Islanda (7-15) 5

6. Liechtenstein (2-19) 1.

Care sunt criteriile de calificare la CM 2022

Europa trimite 13 naționale la turneul final. Primele 10 echipe calificate vor fi câștigătoarele celor 10 grupe din preliminarii. Mai rămân, așadar 3 locuri disponibile, pentru care vor concura 12 echipe:

10 echipe clasate pe locul 2 în grupele preliminare.

Două echipe – cele mai bune câștigătoare de grupă în Liga Națiunilor 2020/21 care nu s-au clasat pe primele două locuri în preliminariile CM 2022.

Cum arată play-off-ul pentru Mondial

  • Din cele 10 echipe clasate pe locul 2 în grupele preliminare vor fi aleși 6 capi de serie, pe baza punctelor obținute în grupe, excluzând rezultatele cu ultima clasată.
  • Vor fi astfel 6 capi de serie + alte 6 echipe, dintre care două provenind din ierarhia Ligii Națiunilor.
  • Se dispută baraj într-o singură manșă, pe terenul capilor de serie, între aceste 6 echipe și celelalte 6 rămase.
  • Vor rezulta 6 echipe calificate mai departe. Prin tragere la sorți, se vor stabili 3 echipe gazdă și 3 echipe oaspete pentru ultimul baraj, tot într-o singură manșă.