Mirel Rădoi a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că naţionala României mai are de jucat două finale în preliminariile Cupei Mondiale din 2022, cu Armenia şi cu Islanda, şi că nu va merita să se califice nici măcar la un "baraj de Cupa UEFA-Intertoto" dacă nu va învinge Liechtensteinul. Selecționerul i-a luat apărarea lui Andrei Ivan, după ce atacantul a fost criticat pentru că l-a scăpat din marcaj pe Thomas Muller la golul decisiv înscris de Germania.

HotNews.roFoto: Hotnews

Mirel Rădoi, despre meciul cu Armenia: Va trebui să atacăm cu toate resursele

  • "Din trei meciuri practic avem două finale. Dacă reuşim să câştigăm mâine seară cu Armenia şi următoarea partidă, cu Islanda, şi nu putem să câştigăm în Liechtenstein atunci noi n-avem ce căuta, cu tot respectul, la un baraj de Cupa UEFA-Intertoto. Nu putem vorbi de Cupa Mondială dacă nu suntem în stare să câştigăm în Liechtenstein. Am transmis lucrul ăsta şi jucătorilor.
  • Din punctul nostru de vedere cred că mâine seară Armenia se gândeşte şi la un rezultat de egalitate, va încerca să ne pună în dificultate, un joc de aşteptare. Va trebui să atacăm cu toate resursele, cu toţi jucătorii pe care îi avem la dispoziţie, pentru că trebuie să câştigăm.
  • Vom vedea cum va reacţiona după antrenamentul de astăzi Nedelcearu, Puşcaş este suspendat, Burcă şanse foarte mici să evolueze. Cicâldău cu Maxim ambii s-au antrenat fără probleme. Unii dintre jucători acuză o stare de oboseală. Cred că nu vor fi mari probleme. Consumul mental a fost mult mai mare din punctul meu de vedere.
  • Pentru mine e ca şi cum m-aş întoarce acasă (n.r. despre faptul că meciul se va juca pe stadionul Steaua)" - Mirel Rădoi, citat de News.ro.

Mirel Rădoi, nervos după criticile primite de Andrei Ivan: Dacă voi vreţi să faceţi un caz şi să-l decapităm, îl decapităm

După ce a fost întrebat de un jurnalist dacă este convins că Ivan ştia la partida cu Germania pe cine trebuia să marcheze, tehnicianul a cerut ca jucătorul să fie adus în sala de presă pentru a răspunde şi el.

"Dacă voi vreţi să faceţi un caz cu Ivan şi să-l decapităm, îl decapităm. Aţi făcut-o şi cu Markovic, îl decapităm şi pe Ivan, probabil că următorul o să fie şi Puşcaş, mâine nu o să marcheze nici Keşeru, o să-l decapităm şi pe el şi după aceea o să ziceţi că echipa naţională nu mai are atacanţi.

O să începem cu ăştia mici, pe care încercăm să-i creştem, voi daţi-le în cap să vedem unde iese. Pentru că în faţa voastră indiferent cine este voi aveţi un target, de a distruge jucătorii. Făceţi-o. Noi încercăm să-i ridicăm, poate nici noi nu putem să-i ridicăm la nivelul pe care voi îl aveţi de aşteptare şi atunci o să vedem ce se întâmplă. Problema e că noi vorbim de nişte jucători tineri. Nu el este vinovat, nici noi nu suntem vinovaţi şi nici voi. E o situaţie care se poate întâmpla" - Mirel Rădoi.

Andrei Ivan a declarat că i s-a spus că trebuia să îl marcheze pe Muller: "Am înţeles că a fost vina mea. Eu trebuia să stau cu Muller, mi s-a transmis de pe bancă că în momentul ce a intrat eu trebuia să-l marchez. Cei de la Germania au venit cu şapte jucători în careu şi era unul liber".

"Ştia. Deci vinovat nu e el, poate fi oricine. E un duel pierdut. Vine în faţa ta, dă cu capul, a dat gol şi e mai bun. Nu este neapărat că acum trebuie să creăm un caz despre un jucător. Nu putem să venim acum să încercăm să dăm timpul înapoi să judecăm, cine a greşit, Ivan. Hai să-i tăiem capul. Am greşit şi eu la fel. A fost un duel la care Andrei nu a reuşit să dea în minge", a adăugat apoi Mirel Rădoi.

Naţionala României va întâlni Armenia, luni, de la ora 21:45, pe Stadionul Steaua, în grupa J a preliminariilorr europene ale Cupei Mondiale. Apoi, în ultimele două etape ale grupei, România va juca tot acasă cu Islanda, la 11 noiembrie, şi în deplasare cu Liechtenstein, la 14 noiembrie.

Clasamentul Grupei J:

1. Germania (19-3 golaveraj) 18 puncte

2. Macedonia de Nord (15-6) 12

3. Armenia (8-10) 12

4. România (10-8) 10

5. Islanda (7-15) 5

6. Liechtenstein (2-19) 1.

Care sunt criteriile de calificare la CM 2022

Europa trimite 13 naționale la turneul final. Primele 10 echipe calificate vor fi câștigătoarele celor 10 grupe din preliminarii. Mai rămân, așadar 3 locuri disponibile, pentru care vor concura 12 echipe:

10 echipe clasate pe locul 2 în grupele preliminare.

Două echipe – cele mai bune câștigătoare de grupă în Liga Națiunilor 2020/21 care nu s-au clasat pe primele două locuri în preliminariile CM 2022.

Cum arată play-off-ul pentru Mondial

  • Din cele 10 echipe clasate pe locul 2 în grupele preliminare vor fi aleși 6 capi de serie, pe baza punctelor obținute în grupe, excluzând rezultatele cu ultima clasată.

  • Vor fi astfel 6 capi de serie + alte 6 echipe, dintre care două provenind din ierarhia Ligii Națiunilor.

  • Se dispută baraj într-o singură manșă, pe terenul capilor de serie, între aceste 6 echipe și celelalte 6 rămase.

  • Vor rezulta 6 echipe calificate mai departe. Prin tragere la sorți, se vor stabili 3 echipe gazdă și 3 echipe oaspete pentru ultimul baraj, tot într-o singură manșă.