Neymar, unul dintre cei mai importanți jucători din ultimii ani (a debutat pentru Selecao în 2010), a anunțat când intenționează să se retragă din echipa națională a Braziliei.

HotNews.roFoto: Hotnews

Chiar dacă are doar 29 de ani, vedeta echipei PSG a dezvăluit, într-un interviu difuzat de serviciul de streaming sportiv DAZN, că este posibil să se retragă din selecționata țării sale după Cupa Mondială de fotbal care va avea loc anul viitor în Qatar.

"Cred că va fi ultima mea Cupă Mondială. Așa o văd. Nu ştiu dacă voi mai avea forţa mentală pentru a continua. Voi face totul pentru a mă asigura că totul merge bine, voi face totul pentru a câştiga cu ţara mea, pentru a împlini cel mai mare vis al meu, pe care l-am avut de când eram mic. Sper să reuşesc", a adăugat Neymar, căpitanul echipei olimpice a Braziliei care a cucerit aurul la JO 2016 de la Rio.

Fostul jucător al lui Santos şi FC Barcelona a marcat 69 de goluri în 113 meciuri disputate în tricoul Selecao, aflându-se la doar opt reuşite de recordul legendarului Pele (77 de goluri), informează Agerpres.

Neymar a jucat sub o presiune foarte mare la Cupa Mondială din 2014, găzduită de Brazilia, competiţie care s-a încheiat prematur pentru el, din cauza unei accidentări. La Mondialul din Rusia, în 2018, Neymar a fost criticat pentru comportamentul său pe teren, iar recent a fost contestat de fanii brazilieni, cu ocazia unui meci din preliminariile CM 2022.